PS5te Oynayabileceğiniz En İyi 10 Korku Oyunu

PS5te Oynayabileceğiniz En İyi 10 Korku Oyunu

Korku, herhangi bir ortamda, size bir tuğla gibi çarpan ya da zihninizden sıkılıp uyuyakaldığınızda zihninizde oynayan kategorilerden biri. Tüm türler arasında en öznel olanıdır. Ne de olsa herkes palyaçolardan veya örümceklerden korkmaz.

PS5'in önyükleme için PS4 oyunlarıyla tam geriye dönük uyumluluk paketi çok sayıda korku oyunu süsledi. İster AAA, ister bağımsız yapıncı, ister birinci şahıs ister üçüncü şahıs olsun, korku insanlara ürperti vermiyorsa amacına ulaşmamış olur.

 

10) Tormented Souls

Klasik hayatta kalma korkuları bitti. Silent Hill, Resident Evil ve hatta Alone In The Dark gibi eskilerin günleri çoktan gitti. Her ne kadar uykuda olsa da, sabit kamera perspektifleri, sıkı kaynak yönetimi ve bulmaca çözme hala ateşli hayranlarına sahip.

Tormented Souls, klasikleri harika yapan ve kendi ayakları üzerinde duracak kadar farklı kılan hemen hemen her şeyi yakalar.

 

9) The Evil Within 2

Japonya, efsanevi geliştiricileriyle bilinir. Yu Suzuki, Shigeru Miyamoto, Hideo Kojima, sonsuz gibi görünen bir buzdağının sadece görünen kısmı. Bununla birlikte, Shinji Makami, kalıcı korku deneyimleri yaratmaya gelince hepsinin üzerinde duruyor.

Resident Evil'in babası ve aynı derecede efsanevi dördüncü oyunun yönetmeni, tüm kimlik bilgilerine sahip. Tek başına bir maceraya atıldı ve söz konusu yolculuğun sonucu The Evil Within serisi oldu. Resident Evil 4'ün zamansız oynanışını alır ve onu, krediler yuvarlandıktan uzun süre sonra sizinle birlikte kalan, gerçekten rahatsız edici, pas dolu, akıllara durgunluk veren bir dünyayla birleştiriyor.

 

8) Castlevania Anniversary Collection

Korku tüm şekil ve boyutlarda gelir ve her türlü alt türü kapsar. Aptalca görünse de bir zamanlar insanlar Frankenstein, The Mummy ve Dracula gibi klasik canavar filmlerinden korkardık.

Castlevania bu klasikleri alıyor, hepsini tek bir oyuna atıyor ve şık bir deri kırbaçla hepsini öldürmenizi istiyor. Günümüzde konsepti ile ürkütmeyebilir, ancak görsel korkularda eksikliğini, zorluğuyla fazlasıyla telafi ediyor. Medusa kafalarını uçurmak ve Pire Adamları atlamak gibi çok az düşman bu gerçek terör duygusunu uyandırıyor.

 

7) The Medium

Bloober Team, hayranlara indie korku sunmak söz konusu olduğunda sorumluluğu yönetmeye yardımcı oluyor. The Medium en son oyunları ve açık ara birinci.

Çocuk istismarı ve soykırım da dahil olmak üzere gerçekten korkunç bazı konuları ve temaları sürükleyici bir anlatı ile ele alan The Medium, izini bırakıyor. Bu yeterli değilse, aynı zamanda bulmacalar, ilerleme ve oynanışla da uğraşan çift dünyalı bir perspektif sistemini kullanan çarpıcı görsellerle birlikte geliyor.

 

6) The Persistence

Harman türler, benzersiz bir deneyim sunmanın oldukça güvenilir bir yoludur. The Persistence, SOMA gibi birinci şahıs korkuyu alıyor ve onu roguelike'ların prosedürel üretimi ve kalıcı ölümüyle yumuşatıyor.

Korku oyunları, puan kazanma ve yeniden doğma ile yeterince korkutucu olabilir, ancak ölüm kalıcı olduğunda ve her düşman sizin sonunuz olduğunda, farklı şekilde vurur. Başlangıçta PSVR için hazırlanmış olan PS5 bağlantı noktası, standart gerçekliğe geçişi tam olarak gerçekleştirmemiş birkaç tuhaflıkla birlikte geliyor.

 

5) Dead By Daylight

Korku çoğu zaman yalnız bir deneyimdir. Bırakın üç kişiyi, sırtınızı kollayan bir arkadaşınız varken bile korkmaya mahal yok. Dead By Daylight, dört oyuncunun beşinci bir oyuncunun, büyük kötünün herkesi vahşice öldürmeden önce bir görevi tamamlaması gereken asimetrik, sınıf tabanlı, çevrimiçi çok oyunculu bir oyun.

“Inner slasher” hareketini kanalize eden ve standart korkuyu takım tabanlı kaos ve gerilimle değiştiren Dead By Daylight, beş kişiyi başarılı bir şekilde bir odaya koyar ve tüyleri diken diken eder. Ve sonsuz geçitleri unutmayalım. Left 4 Dead'deki yaşlı adam bir et kancasında sallanırken Jill Valentine'in Cadılar Bayramı'ndaki o adamdan kaçmasını başka nerede sağlayabilirsiniz?

 

4) Doki Doki Literature Club

Adı sizi yanıltmasın, Doki Doki Literature Club tam bir beyin bükücü. Görsel bir roman olmak, onu bu kadar iyi bir korku oyunu yapan şeyin ayrıntısına girmek her şeyi mahvediyor.

Bununla birlikte, Doki Doki Literature Club’ın PS5'te yaşanabilecek en iyi okuma deneyimlerinden biri olduğunu bilin. Mecazlara meydan okumak ve beklentilerinizi karıştırmak buradaki oyunun adıdır. Alışması biraz zaman alıyor, ama bir kez alıştığınızda bırakamıyorsunuz.

 

3) Amnesia Collection

Çok az oyun ayakta kalıp yeni bir korku çağını getirdiklerini ilan edebilir. Dürüst olalım, bunlar çoğunlukla sadece Resident Evil ve Amnesia.

Amnesia, birinci kişi perspektifini savunmasız korku alt türüne entegre etti ve çığır açtı. Yenilmez düşmanlar, ürkütücü bir atmosfer ve yan yana dizilmiş gizlilik ve akıl sağlığı sistemi, sürekli gerginliğe ve gerçek panik nöbetlerine neden olur. Yaşına rağmen Amnesia hala harika görünüyor ve piyasadaki en iyi korku deneyimlerinden biri.

 

2) Alien Isolation

35 yıl sürdü, ancak Alien: Isolation sonunda Ridley Scott'ın 1979 klasiği Alien'e yürekten bir aşk mektubu yazdı. Neredeyse tüm hayranları memnun edecek franchise ve nostaljik gerilemelerle eşanlamlı retro-fütürizmle dolu olan Alien Isolation, sinema tarihinin yıllıklarında tek başına duruyor.

Dünya ne kadar muhteşem olursa olsun, aynı isimdeki uzaylı gösterinin gerçek yıldızı. Öldürülemez, amansız ve ortalama Xenomorph'tan daha akıllı olan bu yaratık, nereye kaçarsanız ya da saklanırsanız saklanın sizi bulacaktır. Biraz uzun ama şimdiye kadarki en iyi korku oyunlarından biri.

 

1) Resident Evil Village

Resident Evil Village, korkuyla ilgili her şeye bir aşk mektubu. Her şeyden biraz almış ve tüm deneyime eşit olarak yayıyor. Klasik canavar korku, korkunç gizli diziler ve çok daha fazlası var.

Bu oyunda herkes için bir şeyler var ve oyun hepsini fazlasıyla iyi çekiyor. Çözülecek bulmacalar ve bulunacak şeylerle dolu olan titüler köye özel bir notla oyun aynı zamanda birinci sınıf. Biraz birinci şahıs Resident Evil 4 gibi oynuyor, ancak kesinlikle kendi ayakları üzerinde duruyor.