PS5, 3D Ses Özelliğiyle Piyasaya Çıkacak

PS5, 3D Ses Özelliğiyle Piyasaya Çıkacak

     Son aylarda ortaya çıkan haberlerle tüm oyuncuları heyecanlandıran PS5 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sony’nin uzun zamandır geliştirmekte olduğu PS5, özellikleriyle rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmeden sonra konsolun önümüzdeki Şubat veya Mart ayında resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

     PS5’in bünyesinde barındıracağı AMD Ryzen yonga seti sayesinde 3D ses özelliğini destekleyeceği belirtildi. Dikkat çeken detaylardan birisi ise bu özelliklerin herhangi bir harici donanım gerektirmemesi. PS5’in en büyük destekçilerinden olan Mark Cerny tarafından onaylanan bu özellik PS5 3D Ses olarak belirtilmekte. Daha çok sinema dünyasından bildiğimiz bu özellik seslerin 360 derece olarak kulağımızda algılanmasını sağlıyor. Bir konsol tarafından ilk defa denenecek olan bu özellik daha şimdiden oyuncuları heyecanlandırmaya başladı.

      PS5 için geliştirilen bu özellik en çok FPS oyuncularının hoşuna gidecek gibi duruyor. Oyundan gelen her sesi 360 derece olarak duyabileceğiniz bu özellik oyunlarda ki duyarlılığı oldukça arttırıyor. 2019 yılında Microsoft Dolby Atmos upmixing teknolojisini kullanarak bunu Xbox One X’de yapmayı başarmıştı. Ancak şöyle bir detayı vermeden geçmeyelim, Microsoft’un Xbox’a eklediği bu özellik Dolby Atmos olmayan sesi Dolby Atmos gibi çeviriyordu ve oyunculara sunuyordu. Ancak Sony bunu herhangi bir çevirme işlemi olmadan oyunculara sesleri direkt olarak Dolby Atmos olarak sunmayı planlıyor.

       Sony’nin Playstation 5’te kullanacağı Dolby Atmos teknolojisi, oyunda yer alan uçakların, arabaların vb. sanki üzerinizden veya yanınızdan geçiyormuş gibi hissetmenizi sağlayacak. Olayın can alıcı noktası ise PS5 bunu donanımınız desteklemese bile sizler için en iyi kalite de sunmayı planlıyor. 

      Şubay ayında resmi olarak tanıtılması beklenen PS5, 4K 60 FPS ve SSD gibi yeni özelliklerle konsol dünyasında yeni bir çığır açacak gibi duruyor. Ayrıca Sony’nin tanıtacağı konsol, geri uyumluluk özelliğini de barındıracağı düşünülüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde hangi gelişmeler yaşanacak ?