PUBG 5.02 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

PUBG 5.02 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

     Son zamanların en popüler oyunlarından birisi olan olan PUBG, oyuncu kitlesini kaybetmemek için sürekli olarak kendini yenilemeye çalışıyor. Düzenli olarak oyuna getirdikleri silahlar, haritalar, dengeleme ayarları ve düzenledikleri etkinliklerle oyunculara PUBG’deki geçirdiği zamanı daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyorlar.

     Bu güncellemelere son olarak yayınlanan 5.02 güncellemesi eklendi. Yayınlanan bu güncellemeyle birlikte Vikendi haritası bambaşka bir hale geliyor. Güncellemenin en dikkat çeken yeniliklerinden birisi de Çivi Kapanı adı verilen oyuna yeni eklenen eşya oldu. Aslında boyunda bir tuzak olarak kullanabileceğiniz bu eşyayı bir yola koyarak geçen araçların tekerleklerine zarar verebileceksiniz. Yalnızca bir araca zarar verebileceğiniz bu ekipmanı diğer eşyalar gibi aynı oranlarda bulunacak.

PUBG Labs

   PUBG’nin geliştirme ekibinin oyunculara daha güzel bir oyun deneyimi sunmayı amaçladığı bu yenilikte ilk deneysel içerik, “Yetenek Tabanlı Derecelendirme” olacak. Bu yenilikle birlikte kullanıcılar artık oyunlardaki becerilerine göre oynadıkları her oyuna göre puanlar elde edecekler. Bu derecelendirmeye girmek için öncelikle oyuncuların 5 maç oynaması gerekiyor. Bu 5 maçı oynayan oyuncular daha sonra maçlardaki sıralama ve leş sayılarını göz önünde bulundurularak puan kazanabilecekler.

   Sistemin şu anda oyunda mevcut olan Hayatta Kalma Unvan sisteminden farkını merak ediyorsanız, oyuncular derecelendirmeye girmek için 5 maç oynayacaklar. Oyuncular bu 5 maçtan sonra belli faktörler göz önünde bulundurularak puanlar alacaklar ve bu puanlara göre oyuncalar iyi veya kötü şekilde değişikliklere maruz kalacaklar.

PUBG Labs

Yeni Vikendi

Yeni Vikendi

    Vikendi haritasında büyük değişiklikler yaptığını belirten PUBG, Vikendi haritasını artık keskin nişancılara özel tasarladıklarını belirttiler. Eğer haritadaki değişikliklere göz atmak gerekirse, Vikendi haritasının merkezinde bulunan Mount Kreznic adındaki dağın yüksekliğinde azaltılmaya gidilmesi, haritada bulunan birçok binanın kaldırılması ve yerine farklı tasarlanmış binaların eklenmesi ve aynı zamanda yüksek binaların görüş açılarında değişiklikler yapıldı. 

   Bu değişikliklerin yanında haritada başka değişikliklerde yapıldı. Bu değişikliklerden bir başkası ise araçların üzerinde yapılan yenilikler. PUBG tarafından yayınlanan resmi güncelleme notlarına göre Vikendi haritasında yer alan araçların bulunma oranlarının arttırıldığı ve bu araçların bulunduğu konumların değiştirildiği belirtildi. 5.02 güncellemesiyle haritada yer alan diğer yenilikler ise şu şekilde:

• Volnova genel olarak yeniden şekillendirildi. Büyük binalar ve sürüş rotaları üzerinde değişiklikler yapıldı.

• Peshkova’daki eşya belirme sayısı artırıldı.

• Trevno’da araçların belirdiği garajlar, yağmalamanın ardından kolay şekilde kaçabilmek için yeniden konumlandırıldı.

• Bazı binalar tamamen kaldırıldı ya da yenileri ile değişitirildi. Oynayışı iyileştirmek adına, görüş derinliği bazı yüksek binalar için yeniden tasarlandı.

Yol Noktası

    Yeni yayınlanan güncellemeyle birlikte, takım oyunlarındaki uygulayacağınız stratejileri daha verimli hale getirebileceksiniz. Yol haritasının çalışma mantığına göz atmak gerekirse, oyuncuların harita üzerinde belirledikleri rotalarda, takımlarıyla birlikte stratejilerini yapmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca bu özellikle birlikte oyun anında oyuncular rotalarını daha kolay kontrol edecekler ve savaşlarını daha verimli hale getirebilecekler. Bu özellik en çok takım oyunlarında işe yarayacağı da kaçınılmaz bir gerçek.

     Son yayınlanan 5.02 güncellemesi şu an sadece test sunucularında aktif durumda. Ancak oyuncuların bu güncellemeye kavuşması için çok beklemelerine gerek yok. Güncelleme 20 Kasım tarihinde PC platformlarında yayınlanacak. Konsol sunucularında ise 26 Kasımda erişilebilir hale gelecek.

Yol Noktası