PUBG Çin’de Kapatıldı

PUBG Çin’de Kapatıldı

Çin’de PUBG, Game for Peace ile Değiştirildi

Çin'de PUBG, Game for Peace ile Değiştirildi

PlayerUnknown’s Battlegrounds dünyanın en büyük oyunlarından biri olabilir, ancak ana şirketi Tencent, Çin’deki oyunu durdurmaya karar verdi. Ülkenin büyük bir pazar olmasına rağmen, Tencent oyunu kapattı ve daha vatansever bir alternatifle değiştirdi.

Tencent’in mantığı, Çin hükümetinin PUBG Mobile‘da uygulama içi satın alımlara izin vermeyi reddetmesidir. Buna cevaben, değiştirilen Game for Peace‘e, katı hükümet düzenlemelerini karşılamak için sosyalist bir makyaj verildi. Reuters’e göre Tencent, Game for Peace’i Çin hava kuvvetlerine atıfta bulunarak “ülkemizin hava sahasını koruyan mavi gökyüzü savaşçılarına takdir eden” taktiksel bir nişancı oyunu olarak nitelendirdi.

Değişiklikler arasında Game for Peace’de kan ve kan unsurlarının bulunmaması var. Ayrıca karakterler otur ve öldürüldüklerinde el sallarlar. Bununla birlikte analist Cui Chenyu, Game for Peace’in bunlar dışında PUBG ile “neredeyse tamamen aynı” olduğunu söyledi. “Oyun, arka plan, grafik tasarım ve karakterler neredeyse aynı.” dedi. Ayrıca, oyuncular ilerlemelerinin PUBG’den Game for Peace’e geçtiğini bildirdiler.

Öte yandan Tencent, iki oyunun “çok farklı tarzlara” ait olduğunu söylüyor. Sorun daha da karmaşık. Çünkü Tencent, PUBG‘nin yayıncısı Krafton’da (eski adı Bluehole) bir hisseye sahip olmasına ve Çin’de PUBG yayınlamak için özel lisansa sahip olmasına rağmen, PUBG markasının tam anlamıyla sahibi değil. Krafton sözcüsü Reuters’e, yayıncının PUBG’nin Çin’deki durumunu araştırdığını söyledi ve daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.