PUBG Mobile Beş Ay Boyunca En Çok Kar Elde Eden Mobil Oyunu Olarak Kaldı

PUBG Mobile Beş Ay Boyunca En Çok Kar Elde Eden Mobil Oyunu Olarak Kaldı

Sensor Tower tarafından sağlanan verilere göre, PUBG’nin mobil versiyonu, beş ay boyunca Google Play ve App Store’da en çok kazanç elde eden oyunuydu. Ocak ayında bu oyun, geçen yılın başından neredeyse dört kat daha artarak toplamda 176.3 milyon dolar kazandı. Ocak ayı gelirlerinin %52,8’i Çin pazarından geliyor. Oyunun o pazardaki yerel unvanının Barış Oyunu olduğunu ve bazı analitik grupların tamamen ayrı bir unvan olarak sayıldığını belirtelim. Ancak, Sensor Tower açısından veriler bir sonuçta birleştirildi.

Honor of Kings 151,3 milyon dolar kazanç ile ikinci oldu. Bu miktarın %94,6’sı Çin’deki oyunculardan geliyor. Öte yandan Çin’de AFK Arena’nın piyasaya sürülmesi gelirinde büyük bir artış sağladı. Ocak ayında toplam 88.3 milyon dolar kazandı (ki bu, 2019’daki en iyi ayından neredeyse üç kat daha fazla).

Bir önceki aydaki indirme sayısına gelirsek, Johnny Trigger (44.5 milyon kez indirildi) zirvede. Brain Out (41.5 milyon) ikinci sırada ve başlığımızın kahramanı PUBG Mobile ise beşinci oldu.