PUBG Mobile, Mikro İşlemlerden 3,5 Milyar Dolar Kazandı

PUBG Mobile, Mikro İşlemlerden 3,5 Milyar Dolar Kazandı

PUBG Mobile, araştırma firması SensorTower'ın oyunun piyasaya çıktığından bu yana mikro işlemlerden elde edilen gelirin 3,5 milyar doları aştığını bildirdi.

Oyun, geçtiğimiz Temmuz ayında 3 milyar dolar gelir elde etmişti ve oyun tahmin edildiğinden çok daha hızlı büyüyor. Yalnızca 2020 yılında PUBG Mobile, mikro işlem harcamalarında 1,8 milyar dolara ulaştı. Oyunun yeni rakamları hem ana PUBG Mobile'ı hem de Game For Peace olarak adlandırılan Çin sürümünü kapsıyor.

PUBG Mobile için en büyük pazar olan Çin'de şu an kadar toplu olarak 1,9 milyar dolar harcama yapıldığı bildirildi ve bu yalnızca iOS'u kapsıyor. ABD ise oyun için en büyük ikinci pazar ve hemen ardından üçüncü sırada Japonya yer alıyor.

SensorTower'a göre, platformlarla ilgili olarak, PUBG Mobile'ın iOS sürümü mikro işlem satışlarının yüzde 80'ini oluşturuyor. PUBG Mobile, erişim açısından dünya çapında ve tüm platformlarda 770 milyon indirmeye ulaştı. SensorTower, oyunun 2020'de şu ana kadar 198 milyon yeni indirmeye ulaştığını belirtti.

SensorTower'ın blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.