PUBG Mobile’e Yaş Sınırı

PUBG Mobile’e Yaş Sınırı

PUBG Mobile kısa sürede dünyadaki en popüler çevrimiçi çok oyunculu oyunlardan biri haline geldi ve dünya genelinde milyonlarca PUBG oyuncusu varken, çevrimiçi battle royale oyununun çocuklar ve gençler arasında zihinsel sağlık sorunlarına yol açıp açmadığına dair tartışmalar oluştu. PUBG Mobile’ın hem Android hem de iOS akıllı telefonlarında esasen ücretsiz olduğu ve bunun akıllı telefonların bugünlerde çocuklar için kolayca erişilebilir olduğu gerçeğiyle de birleşince hemen hemen her genç cep telefonunda PUBG Mobile’ı oynayabiliyor.

Dahası, Maharashtra Hükümeti ve Gujarat Hükümeti’nin PUBG Mobile oynayan çocuklara kendi yasaklarını getirdiğini biliyoruz. Şimdi, Çin hükümetinin gençler arasında çevrimiçi oyun bağımlılığı konusunda bir baskı başlattığını ve oyun geliştiricilerden oyunlarına yaş sınırlaması getirmelerini istediği için bu eylemlerin Hindistan ile sınırlı olmadığı görülüyor.

Yayınlanan bir rapora göre, Tencent, genç oyuncuların veya gençlerin Çin’deki bazı oyunlarına erişimini nasıl kısıtlayabileceği konusunda sürekli çalışıyor ve 13 yaşın altındaki tüm oyuncuları yasaklayacak bir dijital kilit sistemi geliştirdi. Bu dijital kilitleme sistemiyle oyunun kilidini açmak için bir ebeveyn denetime ihtiyaç olacak.

 

Dahası, Tencent Games, Çin hükümetini desteklemek amacıyla, Honor of Kings ve Çin’deki diğer oyunlar için oyuncuların yaşını belirlemek amacıyla yüz tanıma ve oyuncu kimlik kontrolü gibi teknolojileri kullanmaya da başlamıştır. Son birkaç yılda, PUBG Mobile’ı da geliştiren oyun devi Tencent, gençler için oyunlarına erişimi sınırlama gibi bazı kısıtlayıcıları 2017’de günde sadece bir saat ile sınırlandırmıştı.