PUBG ve War Thunder PS5 ve Xbox Series X'e Geliyor

PUBG ve War Thunder PS5 ve Xbox Series X'e Geliyor

Son zamanlarda, yeni nesil konsollar için pek çok ünlü oyunun planlanmış versiyonlarını düzenli olarak dinliyoruz. PUBG (Playerunknown's Battlegrounds) ve War Thunder adlı popüler çevrimiçi oyunlar bu gruba katıldı. Battle royale'in yaratıcıları, mevcut nesil konsollar için oyun sürümlerinin sahiplerinin ücretsiz bir yükseltme bekleyebileceğini ve bir hesapla bağlantılı ilerlemenin kolayca PS5 ve Xbox Series X/S'ye aktarılacağını açıkladı. Öte yandan War Thunder, oynaması ücretsiz olduğundan dolayı, bu nedenle yükseltme onun için geçerli değil. Ancak oyunun yeni nesil konsollarda ilk çıkışıyla birlikte kapsamlı ve pek çok teknik değişiklik getirecek olan “Yeni Güç” güncellemesi yayınlanacak.

Dagor Engine, War Thunder'a güç veren yeni bir versiyonda piyasaya sürülecek ve bu da görselleri her açıdan iyileştirecek. Tanklar tarafından ezilmiş çimlerin veya uçaklar tarafından dağılan bulutlar gibi ufak detaylar bile olacak. Oyun ayrıca, genellikle GeForce RTX kartlarında sınırlı görüntü kalitesi düşüşünün düşük maliyetiyle performansı önemli ölçüde artıran Nvidia'nın DLSS yeniden yapılandırma tekniğini de destekleyecek. PS5 ve Xbox Serisi X/S sürümlerinin sabit 60 FPS'de 4K'da çalışması bekleniyor. PUBG söz konusu olduğunda maalesef yeni konsollar için bir çözüm verilmedi ancak oyunun Xbox Series S haricinde performans modunda 60 FPS'ye kadar çıkması bekleniyor. Bu arada, PlayStation 5 sürümünün açıklaması olası küçük kare düşüşlerinden bahsediyor.

Üstelik tüm donanım platformlarından PUBG ve War Thunder oyuncuları, cross-play özelliği sayesinde birbirleriyle rekabet edebilecekler. Playerunknown's Battlegrounds, Xbox Series X/S ve PS5'te piyasaya sürüldükleri gün, yani sırasıyla 10 ve ülkeye bağlı olarak 12 veya 19 Kasım 2020'de başlayacak. Gaijin Entertainment'ın oyunu için belirli bir tarih belirlenmedi, ancak War Thunder'ın yeni sürümleri, duyurulan güncellemeyle birlikte bu yılın Kasım ayı ortasında piyasaya sürülecek.