PUBG’ye Her Yeri Yıkılabilir Yeni Harita Geliyor

PUBG’ye Her Yeri Yıkılabilir Yeni Harita Geliyor

Toplamda 64 kişiyi barındıracak olan bu adanın ismi Karakin. Kurak bir iklimi olan bu adanın özelliği tüm yapıların yıkılabiliyor olması. Bu da Black Zone isimli tüm harita düzenini değiştiren yeni bir özellik sayesinde mümkün hale geliyor.

Bunun da ötesinde, geçen ay PUBG Labs‘de yer alan Motorlu Planör’ü seven oyuncular, bugün canlı sunuculara ulaştığını duymaktan heyecan duyacaklar. Eminiz ki hepiniz bu sinematik ve aksiyon dolu çökmekte olan tüm binalardan ve enkazlardan kaçmanın heyecanıyla dolup taşıyorsunuzdur.

Haritadan kısaca bahsedelim. Geliştiricilerin verdiği bilgilere göre Karakin, Kuzey Afrika kıyılarında 2×2 km’lik bir ada. Geniş açık arazi ve engebeli bir yapıya sahip, kurak, kayalık bir bölgedir. Küçük ve tehlikeli olan bu ada, Miramar‘ın gerginliğini Sanhok‘un temposu birleştirilerek geliştirilmiş.

PUBG: 6. Sezon Oynanış Videosu

Yukarıdaki fragmandan, uzun mesafeli çatışmalar için iyi bir açık alan ve daha yakın çatışmalar için kapalı binalar var olduğunu tespit edebiliyoruz. Yine de bu binalarda çok uzun süre kalmak istemeyebilirsiniz, çünkü yeni Black Zone tehlikesi pusucuları binalardan çıkarmak için özel olarak tasarlandı.

Halihazırda oyunda olan Red Zone gibi, Black Zone aslında eski ve büyük bir bombalama bölgesi. Ancak Red Zone’un aksine, Black Zone’un bombaları binaları yok edici güçte. Bir maç adanın mimarisinin çoğunun bozulmadan kalmasıyla, bir sonraki maç ise tamamen yıkılmış bir kasabanın molozuyla dolu şekilde bitebilir. Mini haritanızda mor bir yüzük göründüğünde bu bombanın ne zaman düşmek düşeceğini anlayacaksınız. Bu bölgenin içinde kalırsanız kısa süre içinde çıkmanızı öneririz.

Karakin’in diğer yeni özelliklerine gelelim. Zayıf duvarlara mermi nüfuzunun yanı sıra bu duvarları yok etmek için belirli İhlal Noktalarına yerleştirilebilen yeni yapışkan bombalar olacak. (Rainbow Six Siege’yi anımsatıyor). Ayrıca PUBG sizin için bazı gizli bölgelerde gizli kutular saklayacak. Bu kutulardan savaşmak için iyi ekipmanlar bulabileceksiniz.

Karakin şu anda PUBG’nin test sunucusunda aktif olarak oynanabiliyor. Ancak resmi çıkışı 6. sezonun başlangıcıyla, yani 22 Ocak tarihinde olacak.

Yeni ve geliştirilmiş Motorlu Planör şu anda Karakin’de mevcut değil, ancak kendiniz ve bir arkadaşınız için yeterli koltuğa sahip bu araçlarla hem Erangel hem de Miramar‘da uçabilirsiniz. Her maçta 40 planör ortaya çıkacak ve havalanmadan önce bir planöre benzin doldurmanız gerekecek.