PUBG’de Hile Yapanlar Tutuklandı

PUBG’de Hile Yapanlar Tutuklandı

Çin Polisi PUBG’de Hile Yapan 120 Kişiyi Tutukladı

Çin Polisi PUBG'de Hile Yapan 120 Kişiyi Tutukladı

PUBG geliştiricisi PUBG Corp, ilk önce Çinli geliştirici Tencent ile PUBG’nin Çin’de onaylanması için işbirliği yaptığını açıkladığında, stüdyo ülkedeki hile salgınını azaltmanın Tencent anlaşmasının faydalarından biri olacağını söylemişti.

Görünen o ki, bu çabalar halihazırda sürmekte; Çin polisine 30 olayı açığa çıkarmaya ve hile yapmakla bağlantılı olan 120 kişiyi tutuklamasına yardım etti.

Rapora göre birçok Çinli hileci, PUBG’de kendi skor tablolarını hile ile yaptıklarını bildirerek reklam yapmak için kullanıyorlar. Oyuncular skorlarını hile ile yaptıklarını belirtmek için isimlerinin başına QQ ibaresini koyuyorlar. QQ ise Çin’de Tencent’ın sahibi olduğu bir sohbet servisidir.

Bunu yapamalarının nedeni ise; hilenin çalıştığını göstererek diğer oynayanlara hileyi satmaktır. Bir hileyi 15 dolar gibi fiyata satıyorlar. Tencent bu şekilde hile yapanları yakaltıyor.

Hile, bugün PUBG’nin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olmayı sürdürüyor ve PUBG Corp bunu kontrol etmenin bir yolu bulamazsa belki de oyunun çöküşü olabilir.

Kaynak: 1