Rainbow Six Siege Güncellemesi Tersine Dostluk Ateşi Ekledi

Rainbow Six Siege Güncellemesi Tersine Dostluk Ateşi Ekledi

Rainbow Six Siege Güncellemesi

Rainbow Six Siege Güncellemesi

Rainbow Six Siege‘nin uzun süredir takım arkadaşı öldürme ile ilgili bir sorunu vardı, ancak geliştirici Ubisoft‘un sorunu hafifletmek için yakında hayata geçecek yeni bir çözümü var. Tersine dostluk ateşi bir süredir test ediliyor ve 8 Mayıs’ta PS4, Xbox One ve PC sunucularına geliyor.

Temel olarak sistem, kötü takım arkadaşlarına vurulmak yerine, onlara zarar vererek, cezalandırmak için tasarlanmıştır. Suçlular kısa bir kanun süresi alır. Sonuçta ortaya çıkan herhangi bir hasarın tersine çevrileceği, yani masum oyuncunun zarar alamadığı ve suçlu tarafın kendilerinin yaralanacağı anlamına gelir.

Sistem tüm birincil ve ikincil silahların yanı sıra, çoğu benzersiz Operatör cihazının doğrudan isabetleri için de geçerlidir. Bazı patlayıcı maddeler muaftır. Bazıları tasarıma, bazıları da Ubisoft’a ait bir hata nedeniyle olur. Gelecekteki bir güncellemede düzeltileceği söyleniyor.

Geliştirici, verilere ve oyuncuların geri bildirimlerine göre ince ayar yapılmaya devam edeceğini “sistemin son hali değil” diyor. Şirket, Siege‘nin Yıl 4, Sezon 2’de gelecek olan sistemde değişiklik yapıldığını duyurdu: “Sistemin tüm ekip için aktif hale geleceği durumları ortaya koyacağız. Aygıtların Tersine Dostluk Ateşi altında nasıl tepki vereceği ve nasıl davranacağı da iyi ayarlanmış olacak.” dedi.

Rainbow Six Siege Tersine Dostluk Ateşi Güncellemesi

Ubisoft’un yama notlarında söylediklerini okuyabilirsiniz. Tam yama notlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

“Bir oyuncu, dost ateş mekaniğini ekip arkadaşlarını üzmek için kötüye kullandığında, bu sistem etkinleştirilir. Bu ilk versiyonun, Rainbow Six Siege deneyiminin özü olan aynı yoğunluğu ve yüksek bahisli oynanışı korurken takım arkadaşı öldürmeye karşı mücadelede olumlu bir adım olacağına inanıyoruz.

RFF’in Y4S1 sürümü sistemin son hali değildir. Gelecekteki tekrarlamalar ve gelişmeler verilere ve oyuncu geri bildirimlerine dayanarak devam edecektir.

Şimdiye kadar topluluğun geri bildirimleri paha biçilemezdi ve sistemde erken değişiklikler yapmamızı sağladı. Örneğin, RFF (Tersine Dostluk Ateşi) artık toplam dostluk hasarı temelinde harekete geçebilir. Bu gibi durumlarda, hakaret eden oyuncunun takım arkadaşları için bir onay ekranı yoktur. Operatörlerin ve cihazların bu sisteme nasıl tepki vereceğini daha açık bir hale getirmek için çabalıyoruz.”