Rainbow Six Siege, "Smurf" Sorunu Çözülürse Ücretsiz Olabilir

Rainbow Six Siege, "Smurf" Sorunu Çözülürse Ücretsiz Olabilir

     Oyun sektörünün popüler oyunlarından birisi olan Rainbow Six Siege, ücretsiz olabilir ancak bazı sorunlar mevcut. Ubisoft'un yapımcılığını yaptığı Rainbow Six Siege ilk olarak 2015 yılında yayınlandı ve oyuncular tarafından oldukça beğenildi. Oyunun yönetmenliğini yapan Leroy Athanassoff yaptığı açıklamada, Rainbow Six Siege'in ilerleyen zamanlarda ücretsiz olmasını istediklerini belirtti.

       Leroy Athanassoff'a yöneltilen “Sizce yönetmenliğini yaptığınız Rainbow Six Siege ilerleyen zamanlarda ücretsiz olacak mı ?” sorusuna “Bu kararı yalnızca şirket olarak alabiliriz fakat içlerinde benimde olduğum büyük bir çalışan kitlesi Rainbow Six Siege'in ücretsiz olmasını ve oyunun daha çok oyuncuya ulaşmasını istiyoruz” yanıtını verdi.

        Yönetmen, oyunun ücretsiz olabilmesi için bazı sorunların olduğuna dair detaylara değindi.Leroy Athanassoff, ” Oyunun ilerleyen zamanlarda ücretsiz olabilmesi için öncelikle smurf olayına en kısa sürede çözüm bulmamız gerekiyor” dedi. Smurf, uzun süredir oyunu oynayan oyuncuların ilerleyen zamanlarda yeni hesaplar açarak oyuna en baştan başlamasına olayına deniyor. Bu durum sonucunda oyunda oldukça haksız bir rekabet ortaya çıkıyor ve oyuncuların memnuniyetsizliğine sebep oluyor.

        Smurf sorununa çözüm bulmak için birçok oyun çalışmalara başladı. Geçtiğimiz haftalarda, oyun dünyasının en önemli yapımlarından birisi olan Dota 2'de bulunan 17.000'e yakın smurf hesabı oyundan engellenmişti. Leroy Athanassoff'a yönetilen, ” bu durumu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna Dota 2'nin uyguladığı çözüme yakın bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı.Bakalım ilerleyen zamanlarda Rainbow Six Siege ekibi smurf olayına çözüm bularak oyunu ücretsiz hale getirebilecek mi ?