Ray Chan, “Deadpool ve Wolverine”, “Galaksi Koruyucuları” ve “Yenilmezler” gibi filmlerin efsanevi sanat yönetmeni, hayatını kaybetti.

Ray Chan, “Deadpool ve Wolverine”, “Galaksi Koruyucuları” ve “Yenilmezler” gibi filmlerin efsanevi sanat yönetmeni, hayatını kaybetti.

Film endüstrisi efsanevi sanatçı yönetmen Ray Chan’ın kaybını yaşıyor. Marvel Stüdyoları’nın birçok önemli filmi de dahil olmak üzere birkaç tür, Chan’ın detaylara olan dikkatli bakışını ve dünya inşa etme deneyimini vurguluyor. Bu haftanın başında “Deadpool ve Wolverine” promosyonunu yaparken Chan vefat etti. Ray’in eşi Lindsey ve çocukları Caspar ve Sebastian geride kaldı.

“Ray, öncelikle Marvel Stüdyoları’ndaki herkes için iyi bir dosttu. Çalıştığı her filmde her kareye yaratıcı bir yaklaşım ve detaylara dikkat getiren yetenekli bir işçiydi ve her bölümle çalıştığı en iyi şeyi göstermeyi başardı” dedi Kevin Feige ve Louis D’Esposito Marvel Stüdyoları’ndan. “O çok tatlı bir adamdı, onunla iş yapmak çok keyifliydi, son derece cömert birisiydi ve bir fikrin tohumunu alıp onu harika bir şeye dönüştürebilecek bir insandı. Ölümü bizi derinden yaraladı. Marvel’de herkes onu özleyecek ve ailesine ve arkadaşlarına içten başsağlığı diliyoruz.”

Chan, 2013 yılında Marvel Stüdyoları ile Tanrı ve Karanlık Krallık filminin kıdemli sanat yönetmeni olarak işbirliğine başladı. MCU’nun genişletilmiş filmlerinde bu rolü sürdürdü, “Galaksi Koruyucuları”, “Yenilmezler: Ultron Çağı”, “Doctor Strange”, “Sonsuzluk Savaşı” ve “Son Oyun” gibi. Önce “Örümcek Adam: Evden Uzakta” filminde sanat yönetmeniydi, daha sonra “Falcon ve Kış Askeri” dizisinde ve “Karınca Adam ve Esek: Kuantumadam” ve “Deadpool ve Wolverine” filmlerinde sanat yönetmeni olarak görev aldı.

Chan’ın dokunuşunu hissettirdiği diğer projeler arasında “Dungeons & Dragons: Thieves Among Honor”, “Robin Hood (2010)”, “Blood Diamond” ve “My Horrible Nanny” bulunmaktadır.