Razer, Koronavirüs İçin Maske Üretecek

Razer, Koronavirüs İçin Maske Üretecek

         Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına aldı. Şu ana kadar yaklaşık 130 ülke de görülen virüs, kısa bir süre önce maalesef ülkemizde de görülmüştü.

         Şu ana kadar yaklaşık 227 bin kişiye bulaşan virüs 9 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bunun yanı sıra teknoloji dünyasını da oldukça fazla etkileyen salgın, birçok şirketin büyük sıkıntılar çekmesine sebep oldu. Son olarka bu durumu yakından inceleyen Razer, maske üretimine başlayacağını ve bunu dünyanın birçok noktasındaki sağlık çalışanlarına bağışlayacağını açıkladı.

    Son aylarda şirket içerisinde çalışanlarına yönelik davranışlarıyla sık sık gündeme gelen Razer CEO'su Min Liang Tan, son günlerde tüm dünya da hızla yayılan koronavirüs salgınına önlem olarak maske üreteceğini ve bu maskeleri dünyanın birçok noktasında çalışan sağlıkçılara bağışlayacağını açıkladı.

    Bugün sabah saatlerinde kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Razer CEO'su Min Liang Tan, Razer bünyesinde çalışan tasarımcıların ve mühendislerin son günlerde üretecekleri maske için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

      Min Liang Tan, “Koronavirüs ile ilgili hepimiz üstlenmesi gereken bir görevi var ve salgının hızlı bir şekilde yayılmasının ardından hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Kendinizi ve yakınlarınızı güvende tutmalısınız.Lütfen bu zor günlerde birbirimize destek olalım. Biz Razer olarak bu konuyla alakalı elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

      Razer yakın zamanda üretmeyi planladığı maskeleri, şirketin aktif olarak bulunduğu tüm ülkelerde gerekli görüşmeleri sağlayarak sağlık kurumlarına gönderecek. Umarız diğer şirketler de bu konu hakkında önemli adımlar atar.