Razer Oyun Monitörü Yapıyor

Razer Oyun Monitörü Yapıyor

Razer Raptor 27

Razer Raptor 27

Razer bugün, 144Hz yenileme hızına, 1ms yanıt süresine ve AMD FreeSync desteğine sahip 27 inç 1440p IPS paneline sahip bir oyun monitörü olan Raptor 27‘yi duyurdu. Şirketin bilinen çevre birimlerinin yanı sıra dizüstü bilgisayarlar ve diğer donanımlar üzerindeki çabalarının yanında bu, Razer’in oyun monitör alanına ilk girişi.

Razer, Razer deneyimini monitörlere getirmek için geçmişte ortaklarla birlikte çalıştı. Ama basın açıklamasında bu potansiyelin hiç gerçekleşmediği söylendi. Razer CEO’su Min-Liang Tan, “Bu alanı kendi başımıza ele almaya karar verdik ve varlığımızı masaüstü ekranları içerecek şekilde genişletmek için çok heyecanlıyız.” dedi.

Monitör oyun oynamayı hedefliyor ve hızlı bir yenileme hızı ve yanıt süresiyle eşleştirilen yüksek kaliteli görselleriyle mekanı destekliyor. Ayrıca kablo yönetimi için arka kısımda kanallarla donatılan tek gövdeli bir alüminyum tabana sahiptir ve altındaki kablo girişlerine kolayca ulaşmak için 90 derece geriye yatırılabilir. Ve elbette ön kısımda, Chroma RGB aydınlatma ile temel halledildi.

Razer, panelin DCI-P3 renk gamının yüzde 95’ini desteklediğini ve HDR 400 sertifikası için yeterince parlak olan 420 nite kadar parlaklığa sahip olduğunu söyledi. G-Sync yerine FreeSync desteği biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ama Nvidia’nın FreeSync’i GPU’lara destek getirme vaadi doğruysa, Razer’in buradaki kararı tartışmalı olabilir.