Razer, Yön Tuşları Olmayan Klavyesi Huntsman Mini'yi Duyurdu!

Razer, Yön Tuşları Olmayan Klavyesi Huntsman Mini'yi Duyurdu!

Oyuncu ekipmanları denilince akla ilk gelen marka olan Razer, yüzde 60 adlı klavyesi Huntsman Mini'yi duyurdu. Özel anahtaları kullanmayı seven oyunculara yönelik tasarlanan klavye de, sayısal tuş takımı, ok tuşları ve işlev tuşları bulunmuyor. 

Razer, geçtiğimiz dönemlerde tam boyutlu ve yüzde 80 tenkeyless Huntsman TE dahil farklı boyutlarda klavyeler üretmişti, ancak bu yüzde 60 model klavye şu ana kadar ürettiği en küçük klavyesi. Ve küçük boyutuna rağmen, ilk bakışta eksik görünen klavyenin tüm fonksiyonları bulunmuyor. Fn tuşuna basılı kalarak etkinleştirebileceğiniz her tuş üzerinde alternatif işlevler bulunuyor.

Huntsman Mini siyah ve civa beyazı olarak piyasaya sürülecek ve oyunculara iki farklı optik anahtar seçeneği sunulacak: tıklama veya doğrusal, Clicky versiyonu bugün 119.99 dolara çıkarken, lineer anahtarlı klavye bu yaz 129.99 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek. Razer, gürültü azaltma açısından birinci nesil lineer anahtarlarda büyük iyileştirmeler yaptığını iddia ediyor, bu nedenle Huntsman Mini diğer klavye modellerine göre daha sessiz olacak. Her iki klavye modelinin de beklenen ömrü 100 milyon tuş vuruşudur.

Donanım yönüne baktığımızda, Huntsman Mini, alüminyum kasası ile cesur ama hafif bir görünüme sahiptir, Her tuş RGB LED'lerle arkadan aydınlatılır ve Razer Synapse yazılımı aracılığıyla özelleştirmeler yapabilirsiniz. Razer, harflerin silinmesine veya aşınma ve yıpranma ile parlaklık geliştirmeye dirençli çift atışlı PBT tul takımlarını kullanıyor. Klavye PC'nize USB-C ile bağlanır.