Red Dead Franchise 20 Yaşında

Red Dead Franchise 20 Yaşında

Red Dead – oyun endüstrisinde en popüler markalardan biri ve Grand Theft Auto’dan sonra Rockstar Games için en büyük markadır.

Ancak bu seri her zaman bu kadar büyük değildi. Mütevazı bir başlangıçla yola çıkan bu marka, yirmi yıl önce ilk kez tanıtıldı ve dün 20. yılını kutladı.

Çoğu oyuncu Red Dead Redemption ve devamıyla tanıdık olsa da, orijinal olarak bu oyun Capcom tarafından geliştirilmiş ancak 2002 yılında terk edilmiştir. Daha sonra haklarını Rockstar Games satın almıştır.

2004 yılında Red Dead Revolver’ın piyasaya sürülmesiyle başarının temelleri atıldı. İlk deneme çok başarılı olmasa da, Rockstar Games’in çalışabileceği bir Vahşi Batı lezzeti sundu.

Altı yıl sonra stüdyo Red Dead Redemption ile geri döndü ve seriye yeni bir boyut kazandırdı. Benzer temaları sürdürdü ancak hemen hemen her açıdan IP’yi genişletti. Dead Eye gibi mekanikler de orijinal versiyondan aktarıldı.

Bir sonraki bölümün çok geniş bir alana yerleştirilmesi gerektiği halde, 2018 yılında Red Dead Redemption 2 tüm beklentileri karşıladı ve seriye 61 milyondan fazla kopya sattı.

Olağanüstü hikayesi, hemen hemen hiç rakibi olmayan açık dünyası ve (belki de) tüm zamanların en iyi devam filmi olması nedeniyle oyun çokça övgü aldı.

Sadece üç oyun çıkararak, seri endüstride en başarılı markalardan biri haline geldi ve 86 milyondan fazla kopya sattı. Dahası, son bölüm zaten tarihin en çok satan 7. oyunu oldu.

Red Dead’ın varoluşunun iki yılı boyunca değişmeyen bir tema vardır. Seri, her yeni bölümle sürekli olarak gelişir ve oyun geliştirme ve hikaye anlatımı kavramlarına meydan okur.

Yeni bir bölümün çıkışı da kaçınılmaz: Take-Two, GTA 6’nın piyasaya sürülmesinden sonra Rockstar Games’in serinin üzerine döneceğini bekliyor. Bu nedenle, bu kült serinin hikayesi henüz sona ermekten uzak.