Red Dead Redemption 2, BAFTA Oyunlar anketine göre en iyi devam filmi olarak adlandırıldı.

Red Dead Redemption 2, BAFTA Oyunlar anketine göre en iyi devam filmi olarak adlandırıldı.

Red Dead Redemption 2, Rockstar’ın 2018’deki başyapıtı, hala hatırlanıp tartışılıyor. Eşsiz anlatımı ve karakterleri, bu oyunu oynayan herkes için unutulmaz kıldı.

Oyun içi deneyimi en iyi olmayabilir ve bazen sınırlı gibi gelebilir, ancak genel olarak sadece övgüleri hak ediyor. Oyunun altıncı yıldönümü öncesinde, BAFTA Games’ın son ankete göre dünyanın en iyi devam oyunu olarak seçildi.

Oylama sonucunda Red Dead Redemption 2, Halo 2, The Last of Us 2, Mass Effect 2 ve diğerleri gibi ağır topları geride bırakarak tarihin en iyi devam oyunu seçildi. Red Dead Redemption 2, Half-Life 2 ile finalde karşılaştı. Her iki oyunu da bir şekilde devrim niteliğinde olarak adlandırabiliriz, ancak sonuçta galibiyet Rockstar’ın oyununa gitti.

Bu sonuç, oyunun mevcut durumdaki etkisinin bir sonucu olarak adlandırılabilir, çünkü Half-Life 2’nin muhtemelen daha olgun bir izleyici kitlesi vardır. Ancak Red Dead Redemption 2 kesinlikle bu ödülü hak edecek kadar değerlidir.

Red Dead Redemption 2, oyun endüstrisinde önemli bir kilometre taşı olmaya devam ediyor, büyük bir teknik zaferdir ve nesiller sonra bile piyasada bulunan en etkileyici açık dünya oyunlarından biri olarak kalıyor.

Bu arada 11 Nisan’da Twitch ve YouTube kanallarında Bafta Games Awards’in resmi ödül töreni gerçekleşecek, bu törende 2023’ün en iyi oyunları seçilecek.