Red Dead Redemption 2’de Bulunan En İlginç Easter Egg’ler !

Red Dead Redemption 2’de Bulunan En İlginç Easter Egg’ler !

      Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Red Dead Redemption 2, satış rakamlarıyla ve gelirleriyle Rockstar Games’in gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Oyuncular oyunu oynayıp keşfetmeye başladığından beri oyundaki birçok easter egg’lerde ortaya çıkmaya başladı. Rockstar Games’in bu easter egg’leri oyuna yerleştirmesindeki en büyük sebeplerinden biri oyuncuların oyunları oynarken daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak.

    Eğer sizde bir Red Dead Redemption 2 sahibiyseniz ancak easter egg’leri bulmak konusunda sıkıntı yaşıyorsanız sizler için bir liste hazırladık. Bu hazırladığımız liste sayesinde oyunun gizemlerine ulaşabilirsiniz ve oyunu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İşte Red Dead Redemption 2’de yer alan en ilginç 10 easter egg ve konumları.

UFO

   Rockstar  Games’in yıllardır çıkardığı hemen hemen her oyunda bir UFO bulunuyor. Şirketin neden her oyununda böyle bir nesne kullandığını kimse bilmiyor ancak bu geleneği Red Dead Redemption 2 oyununda da sürdürmüş. Diğer oyunlardaki gibi UFO’ya ulaşmak için biraz uğraşmanız gerekiyor.

   Eğer UFO’ya ulaşmak istiyorsanız New Hanover’ın Emerald Station’ın kuzey kısmında ve Heartland Overflow’un kuzeydoğusunda bulunan kulübeye gitmeniz gerekiyor. Daha sonra kulübenin içerisinde bir adet not bulunuyor. Bu aşamadan sonra Mount Shann’ın tepesine çıkmanız gerekiyor. Mount Shann tepesinde taşlarla yapılmış anıt benzeri bir nesneyle karşılaşacaksınız. Hemen ardından az önce bahsettiğimiz kulübeye gece saatlerinde giderseniz kulübenin içerisinde bir yeşil ışık belirecek ve bundan sonra gökyüzünde UFO görünecek. 

UFO

Kocaayak’ın İskeleti

  Az önce UFO’ya ulaşmaya çalışırken anlattığımız detaylardan birisi olan Mount Shann tepesini, Kocaayak İskeletine’de ulaşmaya çalışırken kullanmak zorunda kalacaksınız. Tepeye tırmandıktan sonra zirvede bir kartal görünecek. Daha sonra bu kartalın bulunduğu yerden kalktığını göreceksiniz. 

   Bu aşamadan sonra sol tarafta gözüken yolu takip edeceksiniz ve önünüzde beliren bitki örtüsünün arka tarafına geçeceksiniz. Daha sonra etrafa göz gezdirdiğinizde Kocaayak İskeletinin içinde bulunduğu bir mağarayla karşılaşacaksınız.

Kocaayak’ın İskeleti

Manbearpig

     Eğer bu gizemli yaratığa ulaşmak istiyorsanız öncelikle Van Horn Trading Post yakınlarında yer alan bir kulübeye gitmeniz gerekiyor. Kulübenin içine girdikten sonra duvarda insan,ayı ve domuz karışımı bir yaratıkla karşılaşacaksınız. Bu yaratık kulübenin içerisinde duvara çivilenmiş şekilde bulunuyor.

Manbearpig

The Night Folk

     Eğer Night Folk’un ne olduğunu merak ediyorsanız öncelikle bunu açıklayalım. Night Folk, Red Dead Redemption 2’de yer alan zombilere benzeyen yaratıklardır. Eğer bu yaratıklara ulaşmak istiyorsanız korkutucu aşamaları aşmanız gerekecek. Öncelikle gece saatlerinde Bluewater Marsh’a gitmeniz gerekiyor. Giderken yolda birçok asılmış insanlar görebilirsiniz veya ağlayan bir kadına denk gelebilirsiniz. Bunlardan herhangi biriyle etkileşime girmek istediğinizde Night Folk gölgelerden yeryüzüne çıkacak ve sizi öldürmeye çalışacaktır.

The Night Folk

Tuvaletteki Kadın

   Rockstar Games, Red Dead Redemption 2’nin içerisine öyle ilginç easter egg’ler yerleştirmiş ki gördüğünüzde şaşırmak elde değil. Bunlardan bir diğeri ise Braithwaite Manor’da yer alan zincirlenmiş tuvalette yer alıyor. Eğer bu tuvalete yaklaşırsanız tuvaletin içerisinde bulunan bir kadının seslerini duyacaksınız.

Tuvaletteki Kadın

Donkey Lady

    Rockstar Games, Red Dead Redemption’un ilk oyununda da buna benzer bir easter egg yerleştirmişti. İlk oyunda eşek kafasına sahip bir kadın bulunuyordu. İkinci oyunda ise ilk oyuna gönderme yapan bir easter egg bulunuyor. Two Crows’ta yer alan bu figürü değirmenin oralarda görebilirsiniz.

Donkey Lady

The Strange Man

   Eğer The Strange Man’e ulaşmak istiyorsanız öncelikle Mattock Pond’un yakınlarında bulunan Kamassa River’ın yakınlarında bulunuyor. Bu dediğimiz yere gittiğinizde The Strange Man’in yalnızca şapkasını göreceksiniz. Eğer oyunu %100 olarak bitirirseniz resmin tamamını görebilirsiniz. Aynaya baktığınızda çok kısa bir süreliğine arkanızda Strange Man belirecek.

The Strange Man

Aberdeen Pig Farm

    Easter egg’ler arasında ki en gariplerinden bir tanesi de Pig Farm. Burada bulunan kardeşlerle yemek yerseniz kendinizi bir anda toplu mezarların olduğu bir yerde bulacaksınız. Gerçekte bulunan bir Amerikan ailesi olan Benders ailesine gönderme yapılmıştır. Red Dead Redemption’un geçtiği zamanlarda aynı tarihlerde Benders ailesi insanları öldürüp çukura atıyorlardı.

Aberdeen Pig Farm

Hobbit Evi

   Eğer Bacchus Station’a giderseniz karşınızda bir tepe belirecektir. Bu tepenin içerisinde yapılan bu ev aslında The Hobbit’e gönderme olarak eklenmiştir.

Hobbit Evi

Hershel’ın Çiftliği

     Rockstar Games, Red Dead Redemption 2’de The Walking Dead hayranlarını mutlu edecek bir easter egg eklemiş. Hershel’ın çiftliği hemen hemen her The Walking Dead hayranın bildiği bir detaydır. Bu detayı oyuna da ekleyen Rockstar Games, çiftliğin kapısına o sahnede yer alan “STAY OUT PLAGUE (Yaklaşma, Hastalık var)” detayını da eklemeyi ihmal etmemiş.

Hershel’ın Çiftliği