Red Dead Redemption 2 Oynanış Videosu Çıktı

Red Dead Redemption 2 Oynanış Videosu Çıktı

Red Dead Redemption 2 Oynanış

Red Dead Redemption 2 Oynanış

Rockstar Games sonunda piyasaya sürüldüğü zaman oyunun nasıl olacağı hakkında hayranların bir fikir edinebilmesi için Red Dead Redemption 2 oynanış fragmanını yayınladı. Video, oyun dünyasına, oyuncuların Van der Linde çetesiyle nasıl etkileşimde bulunabileceklerini, ana karakter Arthur Morgan için bir itibar inşa etmelerini ve daha pek çok şey yapabilmelerini sağlıyor. Videoya göz atabilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 Oynanış Videosu

Videodaki ses şöyle diyor; “1800’lü yılların sonlarında Amerika, dünyanın en güçlü ülkesi olma yolunda evrimleşiyordu. Yeni göçmenler geldi, gelişen karakollar şehir oldu ve medeniyet devasa, vahşi ve hukuka aykırı bir alana yayılıyordu. Red Dead Redemption 2 ile Rockstar Games, sadece açık değil, daha derin, daha interaktif ve detaylı bir yaşam dünyası yaratmayı hedefliyor. Aksiyon, hikaye anlatımı ve oynayışınızı, yaşamak, binmek ve kötü şöhretli bir çete içinde bir yasadışı olarak hayatta kalmak için mücadele etmek gibi yeni yollarla birleştirmek istiyorlar.”

Fragmanda görüldüğü gibi, Red Dead Redemption 2, dağlık bölgeler ve bataklıklardan modernleşme sürecine ve güneybatı sınırına kadar uzanan kasabalara kadar her şeyi kapsayan geniş bir Amerikan peyzajına sahiptir. Oyuncular bu yerler arasında sorunsuz bir şekilde hareket edebilecek ve her biri birbiriyle etkileşime girecek çeşitli aktiviteler ve görevler sağlayacaktır.

Arthur Morgan olarak, Kanun Adamları tarafından kanun kaçaklarını bitirme amacıyla Amerika’da takip edilenler Van der Linde çetesiyle birlikte takılıyorsunuz. Oyuncuların diğer çete üyeleri ile etkileşim şekli, Red Dead Redemption 2’nin anlatısının ve oyununun anahtarıdır. Bu yüzden ya genel sohbet yapmak ya da görev ve aktiviteler almak için her zaman konuşabilirler. Bu aynı zamanda, vatandaşlarınızı avcılık, balık veya soygunla suçlamanız anlamına da gelebilir.

Van der Linde çetesinin zamanla gelişen özel bir kampı vardır. Oyuncular, daha önce de belirtildiği gibi, çetenin diğer üyeleriyle ilişkilerini inşa etmenin yanı sıra, misyonları ve faaliyetleri üstlenmek için sık sık kampa geri döneceklerdir. Kampın muhafaza edilmesi gerekiyor ve çetenin her bir üyesi bu sürece dahildir. Bakım için kampın yiyecek ya da nakit olmak üzere düzenli bir hüküm sunması gerekiyor. Oyuncular katkıda bulunmamayı ve başkalarına bırakmayı seçse de, yardım etmek Arthur’un çabalarından ötürü ödüllendirilmesini sağlayacaktır. İlginç bir şekilde, hikaye ilerledikçe kamp yerleri değişecek, bu da onlar kaçakların yasadışı olduğu göz önüne alındığında mantıklı.

Red Dead Redemption 2 ayrıca oyuncuların oyun dünyasındaki diğer karakterlerle etkileşime girmesine izin verir ve bu etkileşimler duruma ve içeriğe bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir kanun kaçağı olduğunuz için, dünyaya nasıl yaklaşacağınızı seçebilir, ya sıradan bir toplum üyesi gibi davranabilir ya da sorun yaratmaya karar verebilirsiniz. Yaklaşımınıza bağlı olarak dünya ve insanlar, buna göre tepki gösterecektir. Ayrıca, hayvanların hayatına nasıl davranmak istediğinizi de seçebilirsiniz. Bu kötü bir köpeği azarlamak veya atınızı sakinleştirmek için övmek olabilir.

Atlar, Red Dead Redemption 2 oyununun bir başka büyük ayağıdır, çünkü bir ulaşım seçeneği olduğu için Arthur için bir arkadaştır. İlk oyunda olduğu gibi, vahşi atlar evcilleştirilebilir ve binilebilir, ancak bu sefer onların cinsine bağlı olarak farklı davranacaktır. Bazıları belirli araziyi geçmek için daha uygun olabilirken, diğerleri aksiyon içindeyken daha kolay anlaşılabilir. Atlarla bir bağ kurmak için, oyuncular onları besleyebilir ve onları tımarlayabilir. Eğer üzülürlerse, streslerini dindirebilir ve sakinleştirebilir. Oyuncu ve Arthur, bir atla bağı derinleştirebilirse, dayanıklılığı ve hızı gelişir, aynı zamanda onu sakinleştirmek daha kolay hale gelir.

Söylemeye gerek yok, atlar da ekipman taşımak için oldukça kullanışlıdır. Sırt çantaları, öldürülen hayvanlar ve Arthur’un ceplerine sığamayacağı bir sürü şey tutmak için heybe kullanılabilir.

Van der Linde çetesinin kıdemli bir üyesi olan ve bunun sonucu olarak, lideri olan Hollandalı’nın güvenine sahip olan Arthur, bir çocukken çeteye katıldı ve üyelerini aile olarak görüyor, ondan derin sadakat besliyor. Bir kanun kaçağı yaşamının, genç yaşlardan beri tanıdığı her şey olduğu düşünülürse, yaşam tarzını ve ailesini korumak için çaresiz kalıyor ve onların ilgilenildiğinden emin oluyorlar. Bir kanun kaçağı olmasına rağmen oyuncu, Arthur’un eylemlerle nasıl onurlandığını tanımlayabilir. Görevlerin ve etkinliklerin yanı sıra açık dünyadaki günlük yaşamdaki genel davranışlarına yaklaşmayı tercih etme yolları, Arthur’un sahip olduğu onur düzeyini belirleyecektir. Bu sırayla, farklı fırsatlar açar ve çeşitli sonuçları vardır.

Ateş ve mücadele açısından temeli, topraklı ve gerçekçi hissettirmek için geliştirildi. Her silah farklı hissettirecek ve bir yumruk paketi olacak.

Şimdiye kadar Rockstar, Red Dead Redemption 2’nin oynanışıyla ilgili çok az detay verdi. Bunun yerine, oyunun hikayesine bir miktar bakış açısı kazandıran ve bunun için havayı belirleyen üç sinematik fragmanını yayınlamayı tercih etti. Red Dead Redemption 2, 1899 yılında, vahşi batı döneminin sonunda Amerika’da gerçekleşir. Kanun Adamları kalan son yasadışı çeteyi avlamaya başladılar, teslim olmayanları öldürdüler.

Rockstar, “Blackwater kasabasında bir soygunun kötü bir şekilde yanlış gitmesinden sonra Arthur Morgan ve Van der Linde çetesi kaçmak zorunda kalıyor. Federal ajanlarla ve ulustaki en iyi ödül avcılarıyla birlikte, çetenin hayatta kalmak için Amerika’nın engebeli yüreğinde soyması, çalması ve savaşması gerekir. Derinleşen iç bölünmeler çeteyi parçalamakla tehdit ettiği için, Arthur kendi idealleri ile onu yaratan çete sadakati arasında bir seçim yapmalı… Red Dead Redemption 2, modern çağın başlangıcında Amerika’da yaşamın destansı bir hikayesi.” diye açıklıyor.

Gecikmelerden sonra, Rockstar’ın ana şirketi Take-Two, Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihinin tekrar değişmeyeceğini ve 26 Ekim’de piyasaya çıkacağını söyledi. Şu anda PS4 ve Xbox One’da yayınlanmak üzere ayarlanmıştır. Bir PC sürümü resmi olarak onaylanmamış olsa da, oyun üzerinde çalışan bir programcı, Red Dead Redemption 2’nin PC’ye gelebileceğini belirtti.

Bir diğer konu ise; Rockstar’ın son büyük oyunu olan Grand Theft Auto V, PC’de piyasaya sürüldü ve devasa satışlar gördü. Öyle ki, Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, Red Dead Redemption 2’nin GTA 5 ile benzer satışlara sahip olmasını beklemenin gerçekçi olmayacağını söyledi.