Red Dead Redemption 2 Satışlarda Yeni Dönüm Noktasını Geride Bıraktı

Red Dead Redemption 2 Satışlarda Yeni Dönüm Noktasını Geride Bıraktı

Red Dead Redemption 2 Satışları

Red Dead Redemption 2 Satışları

Rockstar‘ın açık dünyadaki vahşi batısı olan Red Dead Redemption 2 şimdi 25 milyon kopya sattı. Ana şirket Take-Two Interactive, kazanç raporu sırasında yeni sevkiyat rakamını açıkladı.

25 milyon adetlik yeni sevkiyat rakamı, 30 Haziran’a kadar gönderilen ve Mayıs ayında (31 Nisan 2019’a kadar gönderilen kopyalar) açıklanan 24 milyon rakamdan ve Şubat 2019’da (31 Aralık 2018’e kadar gönderilen kopyalar) ilan edilen 23 milyon rakamdan oluşuyor.

Red Dead Redemption 2 Ekim 2018’de piyasaya sürüldüğünde 17 milyon kopya satmıştı.

Bu rakamların tümü perakendecilere gönderilen ve tüketicilere satılmayan kopyalar içindir. Ancak, satılan stok genellikle bir oyunun insanlara ne kadar sattığının iyi bir göstergesidir.

Red Dead Redemption 2, Red Dead Online‘ın mikro ödemelerinden de para kazanıyor. Kazanç raporu sırasında Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, Red Dead Online’ın “devam eden momentumu” ndan heyecan duyduğunu söyledi, ama oyuncu harcamaları için belirli bir rakam paylaşmadı. Durum ne olursa olsun, Zelnick Rockstar Online’ın (Red Dead Online ve GTA Online’ı içeren) cari mali yılda yeni bir gelir rekoru kırmasını beklediğini söyledi.

Hem Red Dead Online hem de GTA Online için Zelnick, oyuncuların gelecekte “çok daha fazla” içeriğin gelmesini bekleyebileceğini söyledi. Her iki oyun da çok oyunculu modlar, eşyalar ve daha fazlası dahil olmak üzere her türlü yeni içerikle düzenli olarak güncellenir. GTA Online yakın zamanda Diamond Casino güncellemesini başlattı ve bu GTA Online’ın şimdiye kadarki en büyük gününün ve en büyük haftasının olmasına yardımcı oldu.

Raporda ayrıca Take-Two, Grand Theft Auto V‘in şu anda 110 milyondan fazla kopya gönderdiğini belirtti.