Resident Evil 2’nin Remake’inin Mobil Versiyonu Konseptleri Sızdırıldı

Resident Evil 2’nin Remake’inin Mobil Versiyonu Konseptleri Sızdırıldı

Kült korku oyunu Resident Evil 2’nin güncellenmiş versiyonu 2019 yılında PC ve konsollar için piyasaya sürüldü ve Capcom’un on yıl içinde en başarılı yayınlarından biri haline geldi. Oyun, başarılı bir dizi yeniden yapımın başlangıcını yaparak, tüm serinin geleceği için güçlü bir teminat sağladı. Şaşırtıcı değil ki geliştiriciler zamanında bu kadar başarılı bir oyunun mobil platformlara taşınmasını düşünmüşlerdi. Yakın zamanda sızdırılan bilgilerle Capcom’un Resident Evil 2’nin mobil versiyonunun konseptlerini ve planlarını ortaya çıkardı.

Resident Evil 2’nin mobil versiyonunun varlığı Singapore’lu konsept sanatçısı Yee Yee Han sayesinde duyuruldu, şu anda NetEase’de çalışmaktadır. Portföyünde Resident Evil serisine ait detaylı resimler ve konsept sanatları geliştirmesi yer almaktadır. Geliştiricinin özgeçmişinde Resident Evil’in oluşturulmasına katılımıyla ilgili detaylara girmemiştir, ancak ikinci bölümün mobil versiyonunun konseptlerini gösteren çalışmalarına bir örnek bağladı. Sunulan resimlere aşağıdan bakabilirsiniz:

Görünüşe göre, Resident Evil 2’nin güncellenmiş sürümünün mobil portu Capcom’un NetEase oyun bölümüyle birlikte geliştiriliyor. Yayınlanan görsellerde oyunun ana mekanı olan polis karakolu detaylı bir planı gösteriyor, ancak diğer lokasyonlar mevcut değil.

Muhtemelen Resident Evil 2’nin mobil versiyonu üzerinde birkaç yıl önce çalışıldı, ancak sonunda projeden vazgeçildi. Bu konuya sanatçının profili işaret etmektedir, projenin “tamamlanmamış” olarak işaretlenmiş olması ve diğer, daha yeni Resident Evil bölümlerinin mobil cihazlar için piyasaya sürülmesi de bu yönde bir işarettir.