Resident Evil 5 – Hayranları Bölüp Parçalayan ve 15 Yaşına Giren Bir Hit Oyun

Resident Evil 5 – Hayranları Bölüp Parçalayan ve 15 Yaşına Giren Bir Hit Oyun

Resident Evil, oyun endüstrisinde kült bir serisi olmasına rağmen, genellikle fanlar arasında tartışmalara neden oluyor ve oyunları sonunda hayran tabanını bölmeye neden oluyor. Bu konuda en çarpıcı örneklerden biri muhtemelen Resident Evil 5’tir.

Çünkü tam da dün, 5 Mart 2024’te, Resident Evil 5’in PlayStation 3 ve Xbox 360 konsolları için çıkışının üzerinden tam 15 yıl geçti. Resident Evil 5, Resident Evil 4’ün izinden giderek, seriyi daha çok aksiyon odaklı bir yöne doğru yönlendiren, özellikle de işbirlikçi mod üzerinde durarak, tartışmalara neden oldu. Bu fanlar arasında birçok anlaşmazlığa neden oldu.

Ve her ne kadar oyun büyük bir başarı elde etmiş olsa ve hala serinin en büyük hitlerinden biri olmaya devam etse de, birçok kişi, geliştiricilerin hayatta kalma korkusu unsurlarından vazgeçip çılgın çatışmalara odaklandığından memnun değildi. Bununla birlikte, oyun hala topluluk tarafından belirli bir sevgi görüyor, iyi oynanışı ve işbirliğinin mükemmel kullanımı için övülüyor, halefi olan Resident Evil 6’nın aksine, ki bu oyun birçok eleştiriye maruz kalıyor.

Resident Evil 1-4’ün yeniden yapımlarının zaten piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında, Capcom’un bir sonraki adımının modern platformlar için Resident Evil 5’in yeniden yapımı olup olmayacağını sadece tahmin edebiliriz.