Resmi olarak: Embracer Group Rusya’daki faaliyetlerini sonlandırıyor ve Saber Interactive’i 247 milyon dolara satıyor

Resmi olarak: Embracer Group Rusya’daki faaliyetlerini sonlandırıyor ve Saber Interactive’i 247 milyon dolara satıyor

Embracer Group, Saber Interactive’in varlıklarının bir kısmını 247 milyon dolara sattığını doğruladı. Şirketin 2020 yılında satın alındığı miktarla aynı değerde. Anlaşma ayrıca, alıcıların belirli koşullar altında varlıkları daha yüksek bir fiyata yeniden satması durumunda en fazla 94 milyon dolarlık ek ödeme içeriyor.

Saber Interactive’in varlıkları, Saber’in kurucularından birine ait olan Beacon Interactive şirketine devrediliyor; Matthew Karch. Ayrıca, alıcıya belirli bir süre içinde sabit bir fiyatla 4A Games ve Zen Studios’un satın alma opsiyonu da verildi. Bu arada Metro franchise’ın hakları Embracer’da kalacak.

“Bu devir neticesinde her iki taraf da işlerini geliştirmek için çok daha avantajlı bir konumda olacak. Ben Embracer’da büyük ve uzun vadeli bir hissedar olarak kalacağım ve birkaç mevcut ve gelecekteki proje için ortak olarak kalacağız. Bu anlaşma aynı zamanda yıllardır birlikte çalıştığım yüzlerce profesyonel için hayatta kalma imkanı sağlayacak,” dedi Matthew Karch.

Saber Interactive ile birlikte 38 geliştirme aşamasında olan oyun projesi ve bazı oyun motorları ve araçlar Embracer Group’a devrediliyor. Embracer Group ayrıca 3D Realms, Nimble Giants, New World Interactive, DIGIC, Slipgate, Nimble Giant, Med Head Games ve Fractured Byte gibi bazı Saber Interactive iç stüdyoları da devrediyor.

Embracer Group, 4A Games tarafından geliştirilen AAA oyunu, Killing Floor 3, henüz duyurulmamış AAA ve AA başlıklar, Teardown ve büyük bir franchise için AAA proje de dahil olmak üzere Saber Interactive ile ortaklaşa geliştirdiği 14 proje dışında kalan projeleri koruyor.

Ayrıca, Embracer Group, Rusya’daki faaliyetlerini sonlandırdığını duyurdu. Çalışanlar, ülkede faaliyet gösteren Saber/Beacon Interactive tarafından sahip olunan şirketlere taşınacak. Embracer, Rusya’daki tüm şirketlerini Rus kanunlarına uygun olarak kapatma sürecine başlayacak.