Respawn, Titanfall hakkında çok düşünüyor, hatta sadece Apex Legends için kullanılacak olsa bile

Respawn, Titanfall hakkında çok düşünüyor, hatta sadece Apex Legends için kullanılacak olsa bile

Titanfall hayranlarının birçoğu Apex Legends’ın parlak başarısına biraz üzüntüyle bakıyor. Çünkü mecha shooter serisinin devamına dair henüz herhangi bir ipucu yok. Rock Paper Shotgun’un bir editörü de bu hayranlardan biriymiş ve yakın zamanda Respawn Entertainment’ı ziyaret ederek geliştiricilerin bu seriyi hala unutmadığını görmüş.

“Titanfall’ı biz de çok seviyoruz,” senarist Ashley açıklıyor. “Apex için bir şeyler bulmak için Titanfall’a sık sık bakıyoruz. Tabii bazen abarttığımızı düşünüp ‘Hey, artık yeter, sadece nostalji yapıyorsunuz’ diyoruz. Ama bu da bir anlam taşımalı.”

Örnekler vermek kolay: birçok oynanabilir karakter Titanfall’dan insanlar ve yerlerle sıkı bağlantılara sahip (Rafe, Horizon) veya daha önce ortaya çıkmıştı (Ash), Apex’teki silahların yarısının da oradan alındığını söyleyebiliriz. Örneğin Reed, Apex’in yeni efsanesi Conduit’in Titanfall 2’deki parçalanmış bir tane üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Conduit’in seti aslında “Monarch” isimli titana dayanıyor. Titanfall hakkında çok şey düşünüyoruz, ama eğer oradan bir şey getiriyorsak, bunun orijinal fikri saygılı ve düşünülmüş bir şekilde Apex evrenine uyum sağlaması gerekiyor.

Belki de bu sadece Apex Legends için yeni eklemelerden öte, ileride tam anlamıyla üçüncü bir oyun için resmi bir duyuru duyacağız. Şimdilik sadece beklemek ve resmi haberleri takip etmek kalıyor.