Riot Games'in Başı Valorant'ta Yaşanan Ping Sorunlarıyla Dertte

Riot Games'in Başı Valorant'ta Yaşanan Ping Sorunlarıyla Dertte

Riot Games'in geçtiğimiz dönemlerde yayınladığı ve kısa bir süre içerisinde binlerce oyuncu tarafından oynanmaya başlayan Valorant, sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Son olarak Valorant oyuncularının yüksek pingler nedeniyle oyun deneyiminin düşmesinden şikayetçi olduğu bildirildi. Bu gelişmelerin ardından ise Riot Games tarafından, sunucu genişletme planlarının olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda Riot Games'in zaten sunucu genişletme planının olduğu ancak tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 nedeniyle bu planın biraz aksadığı belirtilmişti. Bu son gelişmelerin ardından ise Riot Games'in kısa bir süre içerisinde bu planı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Son günlerde yaşanan bu ping sorunlarının ise, salgından dolayı milyonlarca insanın oluşturduğu internet yoğunluğundan kaynaklandığı düşünülüyor. Bildiğiniz gibi birçok önemli platform internet yoğunluğunu azaltmak adına bazı önlemler almak zorunda kalmıştı. Riot Games'in alacağı önlemler sonrasında sorunun çözülüp çözülmeyeceği büyük merak konusu.

Valorant yetkilisi Dave Heironymus, “Şu an için internet sağlayıcılarının ağ trafiğinde meydana gelen artışla uğraşmaktayız, birçok bağlantıyı ise farklı yerlere yönlendirerek bu sorun çözülebilir. Geçtiğimiz dönemlerde de belirttiğimiz gibi bu sorun, her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor, özellikle de beklenenden çok daha yüksek bir trafik mevcut olduğu için.” açıklamalarını yaptı.

Riot Games, şu an için Valorant'ın bağlantılarını farklı bölgelere yönlendirerek bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacak gibi duruyor. Ancak bu durum uzun ömürlü bir çözüm olmadığı için en kısa sürede geliştirilmiş veri merkezleri kurması gerekiyor. Durumla alakalı gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.