Ripple XRP Fiyatı Bir Haftada İkiye Katlandı

Ripple XRP Fiyatı Bir Haftada İkiye Katlandı

Ripple XRP Fiyatı

Ripple XRP Fiyatı

San Francisco kuruluşlu RippleNet kripto para birimi ağındaki işlemler için kullanılan belirteç, geçtiğimiz hafta listelenen fiyatın neredeyse iki katı olan 1,87 dolara çıktığını gösterdi. Hızla artışta olduğundan dolayı, bu yazının yazıldığı sıralarda Ripple 2,31 dolar seviyelerinde. 

Sonuç olarak, CoinMarketCap veri sitesine göre XRP’nin piyasa değeri artık ethereum ve bitcoin ile yarışabilecek seviyelerde. XRP, şimdi piyasa değeri ile ikinci büyük kripto para birimi ve toplam 72 milyar dolar değerindeki bir artı değerine sahip. Hızla genişlediği için bu yazı yazılırken daha da arttı.

CoinDesk verilerine göre Cuma günü fiyatlarındaki artışın büyük kısmı, sabah ticaret oturumundan (06:01 – 12:00) kaynaklandığını ve son altı saat içinde yüzde 14.43 artış gösterdiğini gösteriyor. 

Ayrıca dikkat çekici olan, 24 saat içinde XRP’nin küresel ticaret hacminin çoğunlukla Güney Kore merkezli borsalardan geldiği. CoinMarketCap verilerine göre, sırasıyla üç Güney Koreli Borsa, Bithumb, Coinone ve Korbit; dünya çapındaki XRP ticaretinin sırasıyla yüzde 31.5, yüzde 7.3 ve yüzde 2.07’sini oluşturuyor. Buna ek olarak, bu borsalarda, ticaret faaliyetlerinin yarısından fazlasının XRP’ye yoğunlaştığı görülüyor. Eğer siz de Ripple alım satım işlemleri yapmak isterseniz binance.com adresine üye olup başlayabilirsiniz. 

Fiyat mitingi; Güney Kore hükümetinin, kripto para birimi alışverişlerinin anonim hesaplara izin vermesini yasaklayan yeni yayınladığı politikayı izliyor ve ülkedeki piyasa spekülasyonunu sınırlamak için harekete geçiyor.  

Ayrıca Ripple alım satım  işlemlerinin nasıl yapılacağını daha detaylı öğrenmek isterseniz “Ripple Nasıl Alınır?” makalemizi  inceleyebilirsiniz. 

Kaynak: 1