Rise of the Ronin: Oyuncuların Oyundaki Evreni Değiştirebilecek NPC’lerle İlişkiler Kurma Zorunluluğu

Rise of the Ronin: Oyuncuların Oyundaki Evreni Değiştirebilecek NPC’lerle İlişkiler Kurma Zorunluluğu

State of Play’de sunulan son fragman, Rise of the Ronin oyununa olan ilginizi daha da artırabilir. Dikkatli izleyiciler için fragmanda, ana karakterin bir NPC ile etkileşimde bulunduğu ve ona yardım etmeye karar verdiği bir an bulunmaktadır. Team Ninja’nın açıklamasına göre, bu sistem hikayeyi etkileyecek.

Fikir, oyunculara oyun sırasında çok fazla özgürlük sağlamak üzerine kuruludur, bu nedenle, hareket ve dövüş araçlarını seçme konusunda olduğu gibi, oyuncu aynı zamanda yapay zekaya sahip karakterlere yardım edip etmeyeceğini de seçecektir. Etkileşime girmeye karar verirseniz, hikayenin ilginç bir gelişimine yol açabilecek ilişkiler kuracaksınız.

Yeni fragmanın bir noktasında, oyuncunun İgashichi adlı bir karaktere, düşman korumalarla savaşmasında yardım etmeye karar verdiğini görüyoruz. Bu seçim, oyuncunun İgashichi’yi daha iyi tanıdıkça ve oyunun diğer olanaklarını keşfettikçe karakterler arasında bir bağ oluşturmaya yardımcı olur. Bu tür kararlar, örneğin, önceki fragmanda yer alan Rioma Sakamoto gibi diğer karakterlerle de alınabilir.

Rise of the Ronin’de artık NPC’ler arasında kavga olmayacak. Geliştiriciler, oyunculara daha çeşitli bir oynanış deneyimi sunmayı amaçlayan bu fikir hakkında şunları açıklıyor:

Geliştireceğiniz ilişkiler, hikayenin seyrini etkileyebilir. Ancak bir karaktere bağlanmak, diğerine bağlanmamak konusunda herhangi bir dezavantaj bulunmamaktadır. Yani, oynarken deneyebileceğiniz daha fazla seçeneğiniz olacaktır.

Rise of the Ronin’in PS5’te 22 Mart’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor.