Rocket League’in PS4 Versiyonuna Çapraz Platform Desteği Geldi

Rocket League’in PS4 Versiyonuna Çapraz Platform Desteği Geldi

Rocket League’in PS4 Çapraz Platform Desteği

Rocket League'in PS4 Çapraz Platform Desteği

Rocket League şimdi diğer konsollarla çapraz oyuna destek veren ikinci PS4 oyunu oldu. Geliştirici Psyonix, popüler araç futbol oyununun Sony’nin Cross-Play beta programına katılarak PS4’teki oyuncuların Xbox One ve Nintendo Switch’teki oyuncularla eşleştirilmesine izin verdiğini duyurdu.

Psyonix’e göre, PS4’te çapraz oynatma varsayılan olarak etkin olacak. Ancak oyuncular Seçenekler menüsüne gidip Oynatma sekmesindeki Çapraz Platform Oynat kutusunu işaretleyerek bu seçeneği seçip kapatabilecekler. Açık olduğunda, PS4 kullanıcılarının Casual, Competitive ve Extra Modlarda diğer platformlardaki oyuncularla rastgele eşleşmelerini sağlar.

Ek olarak Psyonix, önümüzdeki bir güncellemede platformlar arası parti sistemi uygulayacağını söyledi. Bununla ilgili daha fazla ayrıntı “yakında” paylaşılacak ancak özellik, oyuncuların “birkaç düğmeye basarak herhangi bir platformda arkadaşlarınızla ortak olmalarını” sağlayacak.

Rocket League, PS4 ve PC arasındaki çapraz oyunu zaten desteklemiş olsa da, Psyonix uzun zamandır diğer konsollarla bu özelliğe izin vermek istiyordu. 2016 yılında, geliştirici PS4 ve Xbox One arasında çapraz oynamanın nasıl uygulanacağını çoktan çözdüğünü ve yapılması gereken tek şeyin platformlar arasında bir düzenleme yapmak olduğunu söyledi.

Psyonix başkan yardımcısı Jeremy Dunham, “Şimdi yapmamız gereken tek şey, politik olarak herkesle nerede durduğumuzu bulmak ve sonra şimdiden başlattığımız çözümü bitirmek için tam enerji ile ilerlemeliyiz. Teknolojik olarak her şey işe yarıyor, her şeyi yoluna sokmak için biraz zaman gerektiğini anladık. Şu anda, heyecanı yaşamak için girip bunu yapmak istiyoruz.” dedi.

PS4 ve diğer konsollar arasında ağlar arası çok oyunculu oyunları engellemenin uzun yıllar sürmesinden sonra Sony, geçen Eylül ayında Fortnite‘de çapraz oyuna izin verdiğinde bu konudaki katı duruşunu gevşetmişti. Epic’in battle royale oyunu, o zamanki özelliği destekleyen tek oyun iken, Sony’nin seçkin üçüncü taraf içeriği için platformlar arası özellikleri desteklemeye yönelik bir yol tanımladığını söyleyerek tartışmalı politikasını yeniden gözden geçirdiğinin hoş bir işareti olmuştu.

Sony Interactive Entertainment başkanı John Kodera, “PS4 oyuncularının istekli bir şekilde bir güncelleme beklediğini biliyoruz ve bir çözüm bulmak için bu konuda gezinirken topluluğun devam eden sabrını takdir ediyoruz. Beta’yı, teknik ve sosyal açıdan kullanıcı deneyimi konusunda dikkatli olurken platformlar arası oyun oynamanın PlayStation’da en iyi şekilde yapılmasını sağlayan testler yapmak için bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.