Rockstar Games FiveM platformu ve modlama desteği için uzmanlar arıyor

Rockstar Games FiveM platformu ve modlama desteği için uzmanlar arıyor

Rockstar Games, GTA Online’un modifiye edilmiş versiyonu FiveM üzerinde çalışmak için birkaç kişiyi işe almaya devam etti. Bu, görev rolleri ve açıklamaları, ayrıca yeni özellikler üzerine kurulu ilginç bir gelişme.

Birçok hayran, Rockstar Games’in FiveM ve RedM ile ilgili planlarının ne olduğunu merak ediyordu, çünkü geçtiğimiz yıl bu platformların arkasındaki ekibi satın almışlardı. Geçen sene birkaç poz listeledik ve açıklamalarda ne olduğunu belirttik. Gerçekten ilginç bir durumdu: Rockstar Games, oyunlarının modifiye edilmiş bir sürümünü oluşturmak için çalışanları işe alıyordu.

Ancak, son birkaç hafta boyunca personel alım sürecinin arttığı görünüyor. Rockstar yeni pozisyonlar açtı, bazıları zaten dolduruldu. Açıkça, FiveM’in gelişimine daha fazla uzman çekmeyi planlıyorlar.

FiveM ekibinde kıdemli mühendis yazılımcı pozisyonu açık. Bazı görevlerden birinde “Modlama platformu için yeni özellikler ve iyileştirmelerin tasarımı ve mimarisine katkıda bulunmak” belirtilmiş. Bir topluluk üyesi fark etti. Birkaç hafta önce Rockstar, FiveM ekibine bir UX tasarımcısı alımı yapmıştı, ancak şu anda bu pozisyon kapalı.

Rockstar Games’in yazar platformu kıdemli direktörüne göre, “GTA RP/modlama sahnesine, ayrıca gelecekteki kullanıcı içeriği ve yazar ekonomisine ilgili olan, geliştirme, ürün geliştirme ve diğer alanlarda bir dizi rol için işe alıyoruz, pazarlama, geliştirici ilişkileri ve iş geliştirme/ortaklık” olan herkesi arıyoruz.

Rockstar Tez2 içeriden son zamanlarda GTA forumlarını ziyaret etti ve Rockstar’ın FiveM platformunu nasıl kullanacağını tartıştı. Kullanıcılar, GTA VI’de rol yapma ve diğer kullanıcı içeriği için bir FiveM sistemi olup olmadığını merak ediyordu.

Tez, Rockstar’ın “Bethesda’nın yolunu takip edebileceğini” düşündüğünü belirtti. Bu, konsol modlarını desteklemeyi ve modların para kazanmasını içerecektir. Bethesda’nın yazar kulübü, Fallout 4, Skyrim ve yakında Starfield için önemli bir özellik haline geldi. Mod yapımcıları, modları yalnızca PC’de değil, konsollarda da satabildiler. Tez, bu sadece kendi teorisi olduğunu tekrarlıyor: “Rockstar başka bir yolu seçebilir ve kendi yolunu izleyebilir.”