Rockstar Games, GTA 6’dan Sonra Kapanacak!

Rockstar Games, GTA 6’dan Sonra Kapanacak!

     Oyun sektörünün belki de en hareketli geçtiği yıllardan biri 2019 oldu. Yıl boyunca piyasaya sürülen oyunlar, duyurulan oyunlar bunların birer göstergesi. Ancak geçtiğimiz yıl, şüphesiz en çok iddialara ve haberlere konu olan oyun Rockstar Games’in geliştiriciliğini yaptığı Grand Theft Auto oldu. Oyunseverlerin belki de en çok sevdiği serilerden birisi olan GTA’nın yeni oyunu uzun zamandır merakla bekleniyor. Yıl boyunca Rockstar Games tarafından herhangi bir açıklama gelmemesi oyunseverleri üzse de her gün yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

  Geçen yılın başından beri ortaya atılan sayısız sızıntılar ve iddialar resmi bir açıklama gelmemesinden dolayı pekte ciddiye alınmadı. Hatta ortaya atılan bu iddiaların Rockstar Games tarafından bilinçli olarak oluşturulduğu bile konuşuldu. Tabi ki şu an gerçeğin ne olduğunu bilmemiz imkansız ancak GTA 6 uzun süre daha gündemi meşgul edecek gibi duruyor. Son olarak Youtube’de 30 binden fazla takipçiye sahip olan “TheNathanNS” kanalının resmi Twitter hesabı çok dikkat çekecek bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşıma göre, Rockstar Games’in kapanacağından bahsediliyor.

  

     Kanalın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Rockstar Games’in geçtiğimiz günlerde bir mektup gönderdiği ve bu gönderilen mektupta Rockstar Games’in kapanacağına dair açıklamalar olduğunu belirtildi. Bunların yanı sıra şirketin hangi şartta kapanacağı da belirtildi. Twitter üzerinden yapılan açıklamalara göre, şirket GTA 6’yı piyasaya sürdükten sonra, üzerinde çalıştığı projeleri tamamlayarak kepenkleri kapatacak.

     Ortaya atılan bu önemli iddia, bir anda oyun gündemine bomba gibi düştü. Daha önceden böylesine büyük bir oyun şirketinin kapanması alışılagelmiş bir durum olmadığı için şaşırtan bir detay oldu. Şu an itibariyle şirketin milyonlar kazanması ve projeleriyle onlarca ödül kazanması, şirketin neden böyle bir kapanmak istediğine dair soru işaretleri oluşturuyor.

   Şu an itibariyle iddia durumunda olan mektubun varlığı kesin değil. Ancak olay şu ki GTA 6 için ortaya atılan iddialar ne kadar kesin değilse bu iddia da  kesin değil. Kendi açımızdan bu iddiayı değerlendirmek gerekirse, böyle bir ihtimalin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyoruz. Bakalım önümüzdeki günlerde herhangi bir gelişme olacak mı?