“Rohan Kralı Theoden’i Yüceltelim”: Bugün “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesiyle tanınan Bernard Hill vefat etti.

“Rohan Kralı Theoden’i Yüceltelim”: Bugün “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesiyle tanınan Bernard Hill vefat etti.


Bugün sinema endüstrisi bir başka yetenekli oyuncuyu kaybetti ve efsanevi fantezi filmi “Yüzüklerin Efendisi” hayranları “sevdikleri kral”larını kaybetti. Bugün 80 yaşında yetenekli oyuncu Bernard Hill’in vefat ettiği açıklandı. Otuz yıllık kariyeri boyunca, özellikle Rohan’ın yöneticisi olan Kral Theoden rolüyle izleyicilerin hafızalarında kalan Hill, hayatı boyunca bu karakterle anılacak ve sosyal medyada ona dokunaklı bir veda düzenlendi.

Bernard Hill, Hollywood’da çok önemli bir oyuncu olarak adlandırılamaz, ancak kariyeri gerçekten olağanüstü bir başarı elde etti. Otuz yıldan fazla süredir sinema ve televizyonda rol alan ve bu oldukça kısa sürede hemen iki Oscar ödüllü filmde rol alan Hill, “Titanic” ve “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” filmlerinde yer aldı.

Özellikle “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesindeki rolü, ona en büyük şöhreti getirdi ve Rohan kralı imajını belirledi. Oyuncunun vefat haberi duyulur duyulmaz, filmlerin hayranları, onun bu epik filmlerdeki unutulmaz repliklerini hatırlayarak ona özel bir şekilde veda etmeye karar verdiler.

Oyuncunun setteki “Yüzüklerin Efendisi” filmi meslektaşları henüz onun ölümüyle ilgili bir açıklama yapmadılar, ancak muhtemelen duyarsız kalmayacaklar.