Ronin’un Yükselişi, Team Ninja için bir Hit Oldu: Samurai Aksiyon Oyununun Satışları Nioh Serisini Geride Bırakıyor

Ronin’un Yükselişi, Team Ninja için bir Hit Oldu: Samurai Aksiyon Oyununun Satışları Nioh Serisini Geride Bırakıyor

Role-playing action oyunu Rise of the Ronin, Team Ninja stüdyosundan geliştiriciler tarafından geliştirilen ve karanlık feodal Japonya’da geçen bir hikayeye sahip, Mart ayının sonunda PlayStation 5’e çıktı. Sıkı grafik yoğunluğu ve oldukça sınırlı eleştiriler nedeniyle, yeni samuray oyununun çıkışının neredeyse hiç fark edilmediği izlenimi oluştu. Belki de proje radikal olarak yeni bir şey sunmuyor ve mükemmel bir görselle övünemiyor, ancak bu kesinlikle stüdyonun yeni bir başarısıdır.

Rise of the Ronin’in başarısının Koei Tecmo’nun yeni yayınladığı rapordan öğrenildiği belirtiliyor, ki bu stüdyo Team Ninja’ya aittir. Şirket, satılan kopyaların kesin miktarını açıklamadı, ancak belgede projenin bazı önemli başarıları doğrudan belirtiliyor.

Stüdyonun kullanıcılar arasında en yüksek puan alan oyunlarından biri olduğu belirtiliyor. Rise of the Ronin, Metacritic’te kullanıcı puanı olarak 8.7 puan aldı ve bu geliştiricileri çok sevindiriyor. Ayrıca, oyunun satışları şu anda tüm Nioh serisinin satışlarını aşıyor. Ve bu, Rise of the Ronin’in sadece PS5’te mevcut olmasına rağmen. Koei Tecmo, oyunun Nioh ve Nioh 2’den çok daha iyi satıldığını belirttiğinden, yayıncı projede büyük potansiyel görüyor ve onu yeni bir franchise haline dönüştürebilir.