S.T.A.L.K.E.R. 2 geliştiricileri GTX 1060 seviyesindeki ekran kartlarında sorunsuz çalışacak şekilde optimizasyon üzerinde çalışıyor.

S.T.A.L.K.E.R. 2 geliştiricileri GTX 1060 seviyesindeki ekran kartlarında sorunsuz çalışacak şekilde optimizasyon üzerinde çalışıyor.

S.T.A.L.K.E.R. 2’nin etkileyici fragmanının yayınlanmasının ve yayın tarihinin bir kez daha ertelenmesinin ardından, GSC Game World stüdyosundan geliştiricilerin yine sıkıcı bir sessizliğe bürüneceği düşünülüyordu. Neyse ki, bu gerçekleşmedi, stüdyo temsilcileri medya temsilcileriyle çok daha aktif bir şekilde iletişim kurmaya ve taze detaylar paylaşmaya başladı. Muhtemelen bu, oyunun yine de bu yılın Eylül ayında piyasaya sürüleceğine dair olumlu bir işaretlerden biridir. Şimdi sadece umut etmek kalıyor, başka bir erteleme olmaz umarız, geliştiriciler şu anda S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl’un optimizasyonu hakkında biraz bilgi verdi.

GSC Game World çalışanları, Çinli oyun sitesi Gamersky ile yaptıkları röportajda, S.T.A.L.K.E.R. 2’nin teknik durumunun tüm ekibin ana önceliği olduğunu söyledi. Geliştiriciler, oyunun akıcı oyun deneyimi ve oyun içindeki birçok sürecin uygun şekilde optimize edilmesini sağlamak istiyor, böylece oyunu düşük güçlü sistemlerde bile oynanabilir hale getirebilmek için. Çoğunlukla, iyi bir optimizasyon elde etme hedefi, yayın tarihlerinin ertelenmesine neden oldu.

S.T.A.L.K.E.R. 2 geliştiricileri şu anda oyunun nihai sistem gereksinimlerini açıklamak istemiyor. Onlara göre, hala optimizasyon üzerinde çalışıyorlar ve çeşitli yönleriyle uğraşıyorlar. GSC Game World, konsolda 60 FPS’yi performans modunda elde etmeyi hedefliyor. PC için geniş bir ayar seçeneği sunulacak ve oyunu düşük donanımlarda çalıştırmanıza olanak tanıyacak. Minimum gereksinimler arasında bir GTX 1060 seviyesinde bir ekran kartı bulunabilir, çünkü bu GPU, oyunun test sürümünü çalıştırmak ve optimize etmek için kullanılıyor.

Bir hafta önce GSC Game World, oyunun atmosferini yansıtan müzik eşliğini paylaştı. S.T.A.L.K.E.R. 2’nin müziklerini ve optimizasyonunu 5 Eylül 2024 tarihinde PC ve Xbox platformlarında deneyimleyebileceksiniz.