S.T.A.L.K.E.R. 2 için hareket yakalama sahnelerinin arkasındaki fotoğrafların ortaya çıkması

S.T.A.L.K.E.R. 2 için hareket yakalama sahnelerinin arkasındaki fotoğrafların ortaya çıkması

Yabancı oyun dergilerinde, GSC Game World stüdyosunun temsilcileriyle yapılan röportajlar aktif bir şekilde yayınlanmaya başladı. Geliştiriciler, beklenen S.T.A.L.K.E.R. 2’nin PC ve Xbox için bu yılın Eylül ayında piyasaya çıkacağını resmi olarak duyurdu. Maalesef oyun hakkında yeni ayrıntılar açıklanmadı, ancak hareket yakalama sürecini değerlendirme şansımız oldu.

GSC Game World ekibinin kişisel arşivinden arka plan fotoğraflarının birkaçı gazeteciler tarafından yayınlandı. Fotoğraflarda, S.T.A.L.K.E.R. 2’deki oyun karakterlerinin animasyonlarının oluşturulması için daha önce yapılmış olan hareket yakalama süreci gösteriliyor. Bahsedildiğine göre, oyun için hareket yakalama çekimleri 2022 – 2023 döneminde gerçekleştirildi. Geliştiriciler o zaman senaryo sahneleri ve animasyonların geliştirilmesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktaydı. Şu anda ise proje son aşamada ve final düzenlemesi yapılıyor.

Daha önce, stüdyo Çin yayını Gamersky için verdiği röportajda, S.T.A.L.K.E.R. 2’de mükemmel bir optimizasyon elde edebilmeyi umduklarını belirtmişti. Nişancı oyununun bütçe dostu ekran kartlarında bile iyi çalışması gerekecek, ancak bunun için grafik ayarlarında bazı fedakarlıklar yapılması gerekebilir.

S.T.A.L.K.E.R. 2’nin yayın tarihi hala 5 Eylül 2024 olarak planlanmış durumda.