Şakira, “Barbie” filmini erkekler için aşağılayıcı olarak nitelendirdi.

Şakira, “Barbie” filmini erkekler için aşağılayıcı olarak nitelendirdi.

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira, Margot Robbie ile Barbie filmi hakkında görüşlerini paylaştı. Şarkıcıya göre, film erkekleri aşağılıyor.

Shakira ayrıca, oğullarının da filme “erkeklik gururlarının azaldığı” için kısmen katıldığını belirtti.

“Oğullarım kesinlikle beğenmediler. Film, onların gururlarını aşağıladığını düşündüler. Ben de kısmen onlarla aynı fikirdeyim. İki oğlan çocuğu büyütüyorum. Onların da kendilerini güçlü hissetmelerini ve kadınlara saygı duymalarını istiyorum. Pop kültürünü seviyorum, kadınların olanaklarını genişletmeye çalıştığında, erkeklerin erkek olma yeteneklerini ellerinden almadan, aynı zamanda koruyup kollama yeteneklerini de koruyabileceklerine inanıyorum. Kadınlara her aracı ve inancı sunmaları gerektiğine inanıyorum ve bunu kadınlığımızın özünü kaybetmeden birlikte yapabileceğimize inanıyorum. Erkeklerin toplumda bir amacı var, kadınların da başka bir amacı var. Birbirimizi tamamlayıyoruz ve bu tamamlama kaybolmamalı”, – Shakira Allure dergisine verdiği yeni röportajda dedi.

Greta Gerwig’in Barbie filmi geçen yaz çıktı ve dünya çapında 1.4 milyar dolar hasılat elde ederek yılın en çok hasılat yapan filmi oldu. Filmde Ryan Gosling (Ken) ve America Ferrera da rol aldı. Film, en İyi Özgün Şarkı dalında bir Oscar kazandı (“What Was I Made For” by Billie Eilish).