Samsung'da Bulut Oyun Hizmeti Verecek

Samsung'da Bulut Oyun Hizmeti Verecek

Bulut oyunculuk, bir sunucuya bağlı olan kullanıcıların cihazına adeta canlı yayın akışı gibi oyunun iletimidir. Hangi hizmete abone olduğunuza bağlı olarak oyunlarınız telefonlar, tabletler, bilgisayarlar gibi birçok platformdan erişilebilirdir. Bulut oyun servislerini kullanırken sunucunun donanımsal özelliklerinden faydalanırsınız ve kullanıcının cihazı sadece işletmenin giriş/çıkışlarından sorumludur. Yani oyunu oynamak için gerekli komutları sunucuya ileterek ve ortaya çıkan görüntüyü göstererek.  

Oyun severler için yeni hizmetini açılayan Samsung, yakın zamanda çıkaracağı bulut oyun servisi Linux tabanlı işletim sistemi olan Tizen tarafından geliştirilip Samsung'un Smart TV'lerinde hizmete sunulacak. 

Samsung yetkililerinden Görsel Görüntü Yazılımı Ar-Ge Kıdemli Başkan Yardımcısı  Yongjae Kim “Samsung Akıllı TV’lerde oyun seçiminizi çeşitlendirmek için yeni bir bulut oyun platformu geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Fazla ayrıntıya yer vermeyen Bakan Yardımcısı hangi oyunlara bu hizmeti sağlayacaklarınıda açıklamadı. 

Samsung 2012 yılında da bu tarz bir oyun hizmetine kalkışmıştı. Gaikai adnda bir oyun şirketi ile bir süre çalışan Samsung, geliştirici şirketin fikrini değiştirip başka yöne yönelmelerinin ardından Sony şirketi satın aldı. Daha sonra aynı şirket PlayStation Now'a hizmet etmeye başladı.