Samsung Bu Yıl 800 MB / sn Hızında 256 GB Kapasiteli microSD SD Express Kart Çıkaracak

Samsung Bu Yıl 800 MB / sn Hızında 256 GB Kapasiteli microSD SD Express Kart Çıkaracak

Samsung Electronics yakında 256 GB kapasiteli microSD SD Express’i sunacak, bu kart sıralı okuma hızında 800 MB/s’ye kadar hızlar sağlayabilir. Ayrıca Samsung’un 1 Terabayt kapasiteli 8. Nesil V-NAND’lı microSD UHS-1 kartlarının seri üretimi başladı.

Yeni SD Express microSD kartın performansı:

  • 4 kat daha hızlıdır, geleneksel UHS-1 kartlardan (200 MB/s’ye kadar) hızlıdır.
  • 800 MB/s – SATA katı hal sürücülerinden (560 MB/s’ye kadar) 1,4 kat daha hızlıdır.

Erişilebilirlik:

  • 256 GB kapasiteli microSD SD Express kartı: bu yılın ilerleyen zamanlarında
  • 1 Terabayt kapasiteli microSD UHS-1 kartı: 2024 yılının üçüncü çeyreği

Hız karşılaştırması:

Düşük güç tüketimine sahip tasarımı ve yüksek performanslı sıcaklık yönetimi için optimize edilmiş dahili yazılım teknolojisi sayesinde Samsung SD Express microSD kartı, küçük form faktörlü katı hal sürücülerle eşdeğer performans sağlar. Geleneksel UHS-1 tabanlı microSD kartların okuma hızı 104 MB/s ile sınırlıyken, SD Express bu hızı 985 MB/s’ye yükseltmeyi başardı, ancak son zamanlarda microSD kartlar için bu hızlara ulaşmak mümkün olmamıştı.

Samsung SD Express microSD kartın sıralı okuma hızı 800 MB/s’ye ulaşır – bu, SATA katı hal sürücülerinden (560 MB/s’ye kadar) 1,4 kat daha hızlı ve geleneksel UHS-1 kartlardan (200 MB/s’ye kadar) 4 kat daha hızlı olduğundan, farklı uygulamalarla, bilgisayarlar ve mobil cihazlarla çalışmayı geliştirmek için kullanılabilir. Küçük form faktörlü cihazlar için stabil performansı ve güvenilirliği sağlamak için Dynamic Thermal Guard (DTG) teknolojisi, SD Express microSD kartın optimal sıcaklığını uzun kullanım süreleri boyunca korur.

Yeni 1 Terabayt kapasiteli Samsung microSD kart, daha önce sadece katı hal sürücülerde mümkün olan yüksek kapasiteli paketi, microSD form faktöründe taşır. Yeni 1 Terabayt microSD kart endüstride en sıkı testlerden geçmiş ve su, aşırı sıcaklık, düşme koruması, aşınma direnci, röntgen ve manyetik koruma gibi özellikler sayesinde zorlu koşullarda güvenilir kullanım sağlar.