Samsung Galaxy S8 ve Note 8 Artık Windows 10’u Daha Kolay Çalıştıracak!

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 Artık Windows 10’u Daha Kolay Çalıştıracak!

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 Artık Windows 10’u Daha Kolay Çalıştıracak!

Samsung’un en yeni amiral gemisi akıllı telefonları olanGalaxy S8, S8 + ve Note 8 artık Windows 10 masaüstünü şimdiye kadar olduğundandaha kolay çalıştırabilecek. Galaxy S8 ve genişleme birimi DeX bu yılınbaşlarında zaten bu özelliği aktif kılmıştı, şimdi de dünyanın en büyükteknolojik ürün distribütör dağıtımcısı olan Ingram Micro Samsung ve Amazon ileiş birliği yaparak Samsung DeX müşterilerinin telefonlarından tam anlamıyla vedaha basit bir Windows Masaüstü deneyimi yapmasını sağladı.

Galaxy S8 ve genişleme birimi DeX bu yılın başlarında zatenbu özelliği aktif kılmıştı, şimdi de dünyanın en büyük teknolojik üründistribütör dağıtımcısı olan Ingram Micro Samsung ve Amazon ile iş birliğiyaparak Samsung DeX müşterilerinin telefonlarından tam anlamıyla ve daha basitbir Windows Masaüstü deneyimi yapmasını sağladı.

Ingram Micro Cloud’ın çözümü şöyle: Samsung Galaxy Note 8,Samsung Galaxy S8 / S8 + ve DeX prosumerleri için Amazon WorkSpaces veMicrosoft Windows Masaüstünü hizmet olarak atamak (Desktop as a Service).Böylece kullanıcılar akıllı telefonlarında sadece birkaç kolay adım ile sanalmasaüstü kurabilmesini ve çalıştırabilmesini sağlayacaklarını düşünmüşler.

Kullanıcılar artık Samsung DeX Station’ı kullanarak, GalaxyNote 8 ve S8 / S8 +’de herhangi bir ekrana HDMI portuyla bağlanabilecek. Aynızamanda akıllı telefonlarından tam masaüstü deneyimi elde etmek için bir fareve klavye kullanabilecekler.

Amazon Web Services İle Şaşırtıcı Bağlantı!

Amazon ve Microsoft’un bulut bilgi işlemindeki Alexa veCortana rekabetinden sonra Amazon Web Services’in Microsoft’un aynı işi yapanAzure programı ile yarıştırılmak için yapıldığı gözlerden kaçmıyor elbet.

Samsung Dex, Amazon Workspaces ile birleştirildiğinde,kullanıcılar tüm dosya ve uygulamaları kullanabilecekleri, kendi MicrosoftWindows sanal masaüstüyle eksiksiz bir masaüstü deneyimine erişebiliyorlar.

Bu, ilk mobil cihaz tabanlı Windows bulut doğrudan SamsungDeX müşterilerine sunulmakta ve artık öğrenciler, serbest çalışanlar vegirişimciler, tam bir Windows tabanlı masaüstüne doğrudan Samsung DeXistasyonundan ve akıllı telefonlarından erişebilecekler.

Amazon Workspaces’in 30 günlük bir ücretsiz deneme sürümü,Avustralya, Belçika, Kanada, Fransa, Hollanda, Yeni Zelanda, ABD veİngiltere’deki tüm Samsung Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 / S8 + kullanıcılarıtarafından kullanılabilecek ve denenecek. Türkiye için ise kesin bir tarih yok.

Bu programa şayet Türkiye’ye gelirse yalnızca Samsung GalaxyApp Store’daki Windows Desktop Ücretsiz Deneme DeX Uygulaması aracılığıylaerişilebileceksiniz.

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 Artık Windows 10’u Daha Kolay Çalıştıracak!