Satisfactory geliştiricileri, 2024 yılı için güncelleme yol haritasını açıkladı.

Satisfactory geliştiricileri, 2024 yılı için güncelleme yol haritasını açıkladı.


Coffee Stain Studios geliştiricileri, Satisfactory için yakın gelecekte yeni içeriklerin piyasaya sürülme planları hakkında ve fabrikaların inşası hakkındaki oyunlarının 2024 yılında erken erişimden çıkması gerektiği hakkında konuştu. Ayrıca stüdyo, şu anda 5,5 milyonun üzerinde Satisfactory kopyası satıldığını açıkladı.

Stüdyonun The Satisfactory Roadmap to 1.0 adlı yeni videosunda, yıl boyunca güncellemelerle oyuna eklenecek planlanan materyallerden bazıları hakkında bilgi veriliyor. Videoda sunulan grafiklere göre, 2024 yılında Satisfactory en az iki büyük güncelleme alacak ve bir diğer güncelleme 2025 yılı için planlanmış durumda.

Bu güncellemelerden ilki olan Experimental War adlı Güncelleme 9, Satisfactory’e daha ciddi bir ton getirecek. Stüdyo, güncellemeyi, oyuncuların fabrikalarının verimliliği için bir savaşa başlamasına izin veren bir güncelleme olarak tanımlıyor. Güncelleme ayrıca oyuncuların fabrikalardan taşıtlara kadar her şeye silah eklemesine olanak tanıyor. Güncelleme 9’un Mayıs 2024’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Bunu takiben X Güncellemesi, Satisfactory’i erken erişim aşamasından çıkarma konusundaki stüdyonun son hedefine başlangıç yapacak. Güncelleme, taşıtları daha hızlı hale getirecek ve oyuncuların oyundaki çeşitli yaratıklara duygusal bir bağ kurmalarını sağlayacak. X Güncellemesi’nin Aralık 2024’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

2025 yılının ilk güncellemesi olan ve Update 11 adını alan güncelleme, Satisfactory’ye lazerler getirecek. Oyuncular, lazer ışınlarını otomatikleştirebilecek ve inşa edebilecekler, ayrıca oyuna yeni bir yiyecek hazırlama sistemi de eklenecek. Güncelleme 11’in Nisan 2025’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Stüdyo, erken erişimden çıkmanın yanı sıra, oyun için başka güncellemelerin planlanmadığını ve oyun geliştirme sürecini 2024 yılında tamamlamayı umduğunu belirtiyor. Oyunun çıkış tarihi henüz belirlenmemiş olsa da, 1.0 güncellemesinin 2024 yılının sonuna kadar piyasaya sürülmesi planlanıyor.