SEC, CFTC Kripto Para Birimi Toplantısı Mevcut Düzenleyici Anlatıya Devam Ediyor

SEC, CFTC Kripto Para Birimi Toplantısı Mevcut Düzenleyici Anlatıya Devam Ediyor

SEC, CFTC Kripto Para Birimi Toplantısı

SEC, CFTC Kripto Para Birimi Toplantısı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) ile ilgili özel oturum şuan (6 Şubat Salı) gerçekleşiyor. SEC ve CFTC başkanları Jay Clayton ve J. Christopher Giancarlo‘nun yazılı ifadeleri halka açıklandı.

Kripto para birimi kullanıcıları, ABD düzenleyicilerinin kripto para birimleri, ICO’lar ve ETF’leri tartıştığı büyük toplantısına sakin bir şekilde tepki gösterdiler.

SEC başkanı Jay Clayton, zaten halihazırda devamlı konuşulan görüşlerle; ICO‘ları menkul kıymet olarak ve menkul olmayan olarak ayırma ihtiyacı konusundaki endişeleri yineleyerek kısa vadede Bitcoin ETF’leri için piyasalarının hazırlıksız kalmaya devam ettiğini belirtti.

Clayton şöyle diyor:

“Yatırımcılar bugüne kadar hiçbir ICO’yu SEC’e kaydettirmediğini anlamalı. SEC, kripto para birimleri veya kripto para birimleri ile ilgili diğer varlıkları tutan herhangi bir borsa ürününü (ETF gibi) listelememiş ve ticaretini onaylamamıştır. Bugün herhangi bir kişi aksini söylerse, yatırımcılar özellikle dikkatli olmalıdır.”

Aslında bunlar, daha önce dile getirilenlerden pek farklı konuşmalar değil.

Wall Street Journal’daki ortak yazarın bir makalesinde, her iki yetkili de geçen ay Dünya Ekonomik Forumu 2018’de Davos’ta ortaya çıkmış olan konuyla ilgili bakış açılarını özetledi.

Bu etkinlik sırasında, birden fazla ülkedeki siyasiler ve milletvekilleri, Mart ayında Buenos Aires’te düzenlenecek olan G20 Zirvesinde yer alması gereken kripto konusunda uluslararası düzenleyici bir çaba arzusunu dile getirdiler.

Kaynak: 1