Sekiz Klasik Castlevania Oyunu Bugün PC’ye Geri Dönüyor

Sekiz Klasik Castlevania Oyunu Bugün PC’ye Geri Dönüyor

Castlevania Anniversary Collection

Castlevania Anniversary Collection

Konami’nin Mart ayındaki açıklamasına göre, sözlerine sadık kaldı ve bugün Castlevania Anniversary Collection‘ı yayınladı. Fragmana göz atabilirsiniz. Serinin geçmişinden restore edilmiş sekiz oyunla dolu koleksiyon, Castlevania’nın Konami’nin kilit bir parçası olarak mirasının gerçek bir kutlaması gibi görünüyor.

Castlevania Anniversary Collection, yayınlandığı Nintendo, SNES ve Game Boy platformlarında, seri tarihinin sağlıklı bir şekilde sunulmasını sağlıyor. İlk dört Castlevania oyunu, Castlevania, Simon’s Quest, Dracula’s Curse ve hatta başlangıçta SNES için yayınlanan Super Castlevania IV. Devam edersek ek olarak, Castlevania: The Adventure, Belmont’s Revenge, Bloodlines ve serinin spin-off’u, Kid Dracula.

Bu sürüm, Konami’nin kuruluşundan bu yana 50 yıl boyunca markalaşmak üzere PC ve konsollara gelen bir klasik oyun koleksiyon serisinin sonuncusu. Twitter’daki bilgiler, Konami’nin ilk kez başarıya ulaştığı arcade klasikleri ile başlayarak, oyunların bir karışımında oyuncuları “aksiyona geri dönmeye” davet etti.

Castlevania Anniversary Collection Fragman

Lansman fragmanına eşlik eden bilgiler “Castlevania Collection’nın, tarihi serinin kökeni etrafında bir koleksiyon olarak tasarlandığını” belirtiyor. Heyecan verici bir şekilde, koleksiyonun “geliştiriciler, sanatçılar ve Castlevania mirasından esinlenilen diğer detaylar tarafından sağlanan ayrıntıları” içeren bir e-Kitap içerdiğini de ortaya koyuyor. Fragmandan, kitabın “Book of the Crescent Moon” adı verilen, orijinal Japon ve Batı kutusu kapaklarının görüntüleri gibi sahne arkası güzel bir içeriği var.

Konami’nin, bu koleksiyonlardan birinin bir parçası olarak serideki sonraki oyunları tekrar piyasaya sürmeyi planlayıp planlanmadığı bilinmemektedir. Bu yüzden daha sonraki oyunların hayranları, en azından şimdilik bunlarda yetinebilir.

İlk Castlevania oyunlarının seksenlerin ortalarında ve doksanların başlarında yayınlandığı göz önüne alındığında, çoğumuz için, uzun zamandan beri oyun salonlarından kaybolan eski Konami oyunlarını oynamak için ilk şansımız olacak.