Shift Up Stüdyosu, Stellar Blade’in geliştiricisi, halka açık bir şirket olacak

Shift Up Stüdyosu, Stellar Blade’in geliştiricisi, halka açık bir şirket olacak

Godess of Victory: Nikke’nin mobil cihazlar üzerindeki başarısından sonra, Güney Koreli Shift Up şirketi gelecek ay ilk büyük konsol oyunu olan heyecan verici aksiyon oyunu Stellar Blade’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket endüstride popülerlik kazandı ve bu noktayı yakalayarak borsaya çıkmayı ve hisselerini satışa çıkarmayı umuyor.

Shift Up’ın Koreli Menkul Kıymetler Borsası’nda hisse senedi sunma başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Tahminlere göre, şirket 2,3 milyar dolarlık tahmini değerle borsaya çıkacak.

Ekim 2023’te Shift Up’ın değeri 1,5 milyar dolar olarak değerlendiriliyordu. Oyuncuların katkılarıyla 600 milyon doların üzerinde toplayan Godess of Victory: Nikke’nin başarısı ve yakın zamanda piyasaya sürülecek Stellar Blade’in lansmanı göz önüne alındığında, analistler, şirketin borsaya çıktıktan sonra 2,3 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını düşünüyor. Shift Up halka arz edilirse, isteyen herkes hisse senetlerini satın alabilecek. Analistlere göre, stüdyonun Suudi Arabistanlı yatırımcıların oyun endüstrisine giderek daha fazla bahis koyduğu bir hedef haline gelme olasılığı yüksek.

Borsaya çıktıktan sonra şirketin CEO’su olan Kim Hyun Tae, şirketin hisselerinin %45’ine sahip en büyük yatırımcı olarak kalacak. Ayrıca, geçmişte Çin devi Tencent, Shift Up’a yatırım yapmıştı, bu yüzden şirketin hisselerinin %24’üne sahiptir. Geri kalan %31 ise satışa çıkarılacak.

Stellar Blade 26 Nisan 2024’te PlayStation 5 için piyasaya sürülecek.