Sığınağa Dışlanmış: Özgürlük ve Keşif Yönünden Breath of the Wild’dan İlham Aldı

Sığınağa Dışlanmış: Özgürlük ve Keşif Yönünden Breath of the Wild’dan İlham Aldı

Outcast: A New Beginning — orijinal Outcast’in devamıdır. Bu yeni macera açıkça orijinale benziyor ancak son yılların başka harika bir oyunu da ilham almış: The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

“Oyunu tanıttığımızda, onu tamamen doğrusal olmayacak şekilde yapmanın önemli olduğuna karar verdik,” diyor oyun direktörü Pablo Coma. “Kısa bir eğitimden sonra dünyanın herhangi bir noktasına doğru hareket edebilirsiniz, yani yerli halka istediğiniz sırayla yardım edebilirsiniz çünkü oyun deneyim puanı sistemiyle alanları kilitli tutmuyor”.

Daha sonra Coma, ilk Outcast’in açıkça “ilham kaynağı” olduğunu belirtti.

“Breath of the Wild aynı tasarım prensiplerinin kullanıldığı muhteşem bir oyundu. Aynı özgürlük hissini korumaya çalıştık ancak oyuncuya farklı kullanabileceği araçlar veriyoruz”.

Bu araçlardan biri, Breath of the Wild’da olduğundan çok daha hızlı hareket eden ve enerji tüketmeyen bir paraşüttür. “Dolayısıyla, bir dağın zirvesinden başlarsanız, çok ama çok uzun süre planlayabilirsiniz”. Diğer hareket araçları arasında, geniş su kütlesini aşmanızı sağlayan mini jet çantası ve yerden kolayca yükselmenizi sağlayan bir kostüm bulunmaktadır.

“64 kilometrekarelik dev bir dünyamız var ve her köşesini keşfetmek oyun keyfinin önemli bir parçası olduğunu düşünüyoruz,” diyor Coma. “Hızlı hareket yeteneğinin oyuncuları keşfedilmemiş alanları araştırmaya teşvik edeceğini umuyoruz”.

İlk bölümün çıkışından 25 yıl geçtiğini ve Outcast: A New Beginning’in 15 Mart’ta PC, PS5 ve Xbox Series’te bulunacağını hatırlatmak isteriz. Yazım sırasında demo sürümü Steam’de mevcuttur.