Silikon Vadisi Hakkında Bilgiler

Silikon Vadisi Hakkında Bilgiler

 Bugün dünyanın en değerli ve büyük şirketlerinin ofislerini bulundurduğu Silikon Vadisini ele alacağız. 1891 yılında Stanford Üniversitesinin kurulmasının ardından vadinin de temelleri bir nevi atılmış oldu. Bölgeye canlılık katan üniversite daha sonra üniversite çevresindeki bütün arazileri satarak dünyanın teknoloji merkezi olmasını sağladı. Ardından teknoloji devleri bu bölgeye yatırımlar yaparak büyük bir gelişmeye  de sebep olmuşlardır.

   Birçok mucitin bölgeye akın etmesinin ardından sayısız buluş ve projeler ortaya çıkmıştır. Bunların sonucun da ödüller hatta Nobel Ödülü dahi kazanan olmuştur. Hatta ilk bilgisayar ve ilk mikroişlemci de burada ortaya çıkmıştır. Silikon Vadisin de kurulan dünyaca ünlü büyük şirketleri ele alırsak bunlardan başlıcaları;

  • YAHOO
  • GOOGLE
  • FACEBOOK

     Popülaritesi arttıkça içindeki şirketlerle ve bina yapılarıyla vadi tamamen kopyalanmaya çalışılsa da asla başarılı olunamamıştır. Bu sebeplerden biri binaların kendine özgü şekilleri ve yerleşkeleri. Ayrıca vadide bulunan bütün şirketlerin kurucuları aynı üniversiteden mezundurlar.

     Silikon vadisin de yaklaşık olarak 250.000 insan çalışmaktadır ve bu çalışanların yıllık ortalama gelirleri 80 bin dolar civarındadır. Vadi de kiraların fazla olması birçok insanı etkilemeyeceğini de burdan görmüş oluyoruz.

  SİLİKON VADİSİNİN SERTİFİKA PROGRAMLARI

    Eğer üniversite mezunuysanız silikon vadisinin düzenlediği sertifika programlarına katılabilirsiniz. Belirlenen çeşitli koşulları yerine getirdikten sonra bizzat silikon vadisin de eğitim alarak hem çok güzel anılar biriktirmiş olursunuz hem de kariyeriniz açısından büyük bir bilgi birikimi elde etmiş olursunuz