Şimdiye Kadar Görülmüş En Çirkin 8 Oyun Bilgisayarı Kasası

Şimdiye Kadar Görülmüş En Çirkin 8 Oyun Bilgisayarı Kasası

Neyse ki, çoğu kasa üreticisi, son on yılda PC oyun tasarımının en karanlık zamanlarının dehşetini azaltmak için biraz daha olgunlaştı. Tabii ki mecazi bir şekilde söylüyorum, 2000’lerin başında bir sürü PC’nin, bir gece kulübünü aydınlatmak için yeterli floresan aydınlatma yayan soğuk katot çubukları ile ne kadar dolu olduğunuda gördük. Fakat gerçekten ne kadar ilerlediğimizi takdir etmek için kötülere bir göz atmanız da önemlidir. İşte tarihin en çirkin PC oyun bilgisayarı kasaları burada…

NZXT Guardian

NZXT Guardian

NZXT yıllar içinde en sevilen PC kasalarından bazılarını yarattı ve alanındaki birkaç yenilikçiden biri olarak ününü kesinlikle kazandı. Muhtemelen, şirketin kurucusu Johnny Hou’nun ilk tasarladığı NZXT Guardian’ı görürseniz bu fikre kesinlikle karşı çıkacaksınız. Gundam benzeri canavar gibi parlayan LED gözleri ve bir kristal gibi şekle sahip kırmızı güç LED’i vardı. Daha da iyisi, turuncu, sarı ve hatta yeşil olmak üzere renk renk, gökkuşağı misali geldi. Şu anda gülünç halde görünse de, 2003 yılında yapıldığı zaman işler biraz daha farklıydı.

Thermaltake Level 10

Thermaltake Level 10

Thermaltake, 2009 yılında BMW DesignWorks ile işbirliği yapıp Level 10 olarak bilinen canavarı yarattı. Şirketin PC bileşenlerini bölümlendirmek için yeni bir fikri vardı ancak sonuç sadece tuhaf ve pratik olmayan bir kasaydı. BMW ile olan ilgisi bile hakettiği estetiği ona bahşetmiyordu. Ayrıca 270 dolarlık bir fiyat etiketine sahipti.

ASUS Vento

ASUS Vento

ASUS’un artık kasa üretmemesi için çok iyi bir nedeni var. Bu nedene de Vento 3600 deniliyor. Parlak kırmızı, yeşil veya mavi renkleri içinde barındıran Vento 3600, son teknoloji havalandırması ve eşsiz bir martı kanadı tipi kapı ile yenilikçi bir kasa olarak pazarlandı. Eminim jet görünümlü Vento hava akışına yardımcı olmuştur. Şirketin şu anda çoğunlukla grafik kartlarına ve anakartlarına yoğunlaştığından oldukça mutluyum. Peki ya siz?

JPAC 412 Black

JPAC 412 Black

Burdaki diğer örneklerden biraz daha uzakta olsa da, JPAC 412 Black kesinlikle bahsetmeye değer. Bu kasanın ön kısmında, su kabarcıkları görünümünü taklit etmek üzere tasarlanmış iki dikey ışık çubuğu bulunuyor. Dahili sıcaklık gösterilen bir LCD panel de bulunuyor. Tek eksiği iç kısımda sahte mercan ve balık sürüsü olan bir akvaryum.

DeepCool Steam Castle

DeepCool Steam Castle

Parlak kırmızı ve sarı renklerde de mevcut olan DeepCool Steam Castle, sanayi devrimi buharlı makinalarından esinlenerek yaratılmış olmalı. Düşünüyoruz, tasarımın tarihsel unsurlar ile alakası da yok gibi görünüyor. Bu kasa üreticilerin delilik temalı fikirlerini yetenekli modculara bırakmaları için büyük bir hatırlatma kaynağı olarak görev yaptı.

Lian Li PC-777B Snail

Lian Li PC-777B Snail

Lian Li, kesinlikle en iyi tasarımcılar ile çalışıyor olarak bilinebilir ve ürünleri de genellikle basit ve temizdir. Fakat salyangoz benzeri PC-777B bizleri epey bir şaşırtmıştı. Kasa 20. yıldönümü özel ürünü olarak üretildi ve 300 doları aşan büyük bir fiyat etiketi ile geldi. Neyse ki, görünümün dahili bileşenlerin hızı üzerinde bir etkisi yoktu.

XYNOS G3

XYNOS G3

TT Level 10’un pahalı olduğunu düşünüyorsanız, Xynos G3 sizleri şaşırtacak. Bu 1895 $ ‘lık saçmalık tamamen uçak sınıfı alüminyumdan yapılmış ve kasanın ön tarafında, masaüstünüzü 800 x 480’lik bir çözünürlükte eklenti olarak kullanılabilen 7 inçlik bir ekrana sahip. Kırmızı, mavi veya siyah renkte ve ayrıca Crysis ve Call of Duty temalı baskılara sahip. Gezegende görülen en havalı kasa bile olsa(kesinlikle değil), yanında hiç bir bileşeni olmayan, yalnızca bir kasaya 1895 dolar veren birinin ciğerinin yanmaması ihtimali yok.

Cougar Challenger

Cougar Challenger

Cougar Challenger, turuncu-siyah, beyaz-siyah ve siyah olmak üzere üç heyecan verici renk seçeneği ile geldi. Tasarımın kendisi, gördüğümüz diğer eksantrik “oyun” kasalarının çoğuna göre ön plana çıkıyordu ancak Challenger’ı yepyeni bir seviyeye getiren özellik ve tasarım unsuru güç düğmesi oldu. İsterseniz biz susalım ürünün sayfasından alınan afiş konuşsun.

Kesinlikle, görünüşlerin öznel olduğunu ve birilerinin bu tasarımları bizden daha fazla takdir ettiğinden eminiz. Ama ben NZXT gibi şirketlerin daha basit, daha pratik tasarım seçeneklerine yönelmelerinden fazlasıyla memnunum çünkü bana böyle kasalar daha çekici geliyor. PC oyuncuları için olan ürünler kesinlikle transformers robotları gibi görünmemeliler. Sizinde paylaşmak isteyeceğiniz başka saçma ürünler var ise yorumdan bildirebilirsiniz.