Skyrim’de Okçular İçin En İyi 15 İpucu

Skyrim’de Okçular İçin En İyi 15 İpucu

Okçuluk Skyrim'de çok popüler bir seçim ve maceracılar genellikle bu seçime Alchemy, Sneak ve Light Armor gibi birkaç farklı beceriyi dahil etmek isterler. Tüm bu beceriler bir okçu için çok faydalıdır.

Skyrim'de okçu olmanın pek çok farklı yolu var ve birincil silahınız olarak bir yay kullanmadan önce bilgilendirilmeye ihtiyacınız var. Skyrim'de bir Archer karakteri olarak hayatta kalmak istiyorsanız, arazi boyunca Simya malzemeleri toplamak ve büyük düşman ordularından kaçınmak gibi basit ipuçlarını takip ettiğinizden emin olmalısınız.

 

13) Aela'yı Takipçi Olarak Yanınıza Alın

Aela, Skyrim'deki en iyi okçulardan biridir ve aynı zamanda güçlü Yoldaşlar grubunun bir parçasıdır, bu nedenle bir grup ortamında nasıl iyi çalışacağını bilir.

Aela öncelikle bir yay kullanır ve ayrıca sizi altın ücreti karşılığında uzman seviyesinde okçulukta eğitebilir. Yoldaşlara katılarak ve lonca görev serisini tamamlayarak Aela'yı işe alabilirsiniz. Bir takipçi kazanmak için çok çaba sarf etmesine rağmen, yüksek okçuluk becerisine sahip olduğu ve herhangi bir silah türü için Skyrim'deki en iyi takipçilerden biri olduğu için buna değer.

 

12) The Dwarven Black Bow Of Fate’i Elde Edin

Açık dünyada bulunan yaylar ve kendi yarattığınız yaylar da dahil olmak üzere Skyrim'de seçebileceğiniz çok sayıda yay var. Ancak, hem temel hasar hem de büyü etkisi açısından The Dwarven Black Bow Of Fate kadar güçlü çok az yay var.

Black Bow Of Fate, düşmana tek bir okla ateş, don ve şok hasarı vermek için yüzde 50 şans veren bir büyüye sahiptir. Bu yay Solstheim'daki Kagrumez'in içinde bulunur ve ancak tüm Kagrumez Resonance Gems’i topladıktan sonra elde edebilirsiniz.

 

11) Enchanting’i Geliştirin

Enchanting, hangi silah türüne odaklanırsanız odaklanın önemli bir beceridir; ancak, bazı büyüler, düşmanları tek bir vuruşta yenmenize izin vermeye yetecek kadar fazladan hasar ekleyebildiğinden, özellikle yaylarda kullanışlıdır.

Maceranız boyunca bulduğunuz tılsımlı eşyaların yapısını bozarak enchanting seviyenizi yükseltebilirsiniz. Bu, zırh, silah ve mücevher gibi öğeler için geçerlidir. Neyi bozduğunuza dikkat edin, çünkü eşyaların yapısı bozulduktan sonra öğeyi sonsuza kadar kaybedersiniz.

 

10) Oyun Başında Çok Düşman Olan Zindanlardan Kaçının

Skyrim'de keşfedebileceğiniz çok sayıda zindan var, ancak maceracılar, hepsini bir kerede yenmek için çok fazla zorlu düşman olduğunu bilmelidir. Bu, özellikle oyunda bir okçu yapısıyla oynarken önemlidir, çünkü özellikle oyunun başlarında düşmanları yenmek genellikle çok zordur.

Bazı düşmanların çok fazla canı vardır ve bazıları onlar için savaşmak üzere fazladan düşmanlar yaratmak için büyü kullanabilir, bu yüzden hangi zindanları tamamlamaya çalışmak istediğinizi seçip seçmelisiniz. Bunun ana nedeni, bir okçu yapısının tipik olarak düşük sağlığa sahip olması ve aynı anda birden fazla düşmanın sizi kuşattığı bir durumda sıkışıp kalmak istemezsiniz.

 

9) Dark Brotherhood’a Katılın

Dark Brotherhood, Skyrim'de stealth tabanlı bir gruptur ve ona katılırsanız, birkaç potansiyel ödüle ve suikastçı sözleşmesine erişim kazanacaksınız.

Dark Brotherhood içinde size atanacak suikastçı sözleşmeleri, okçuluk becerilerinizi müşteriler tarafından ölüme mahkum edilmiş siviller üzerinde uygulamanıza izin verir. Her okçu, asil bir okçu olarak rol yapmadıkları sürece Dark Brotherhood’a katılmaya çalışmalıdır.

 

8) Her İhtimale Karşı Bir Tane Yakın Muharebe Silahı Bulundurun

Yakın muharebe silahları, okçu yapısının önemli bir parçası değildir; ancak bir zindanın ortasında oklarınız biterse sizi zor bir durumdan kurtarabilirler. Bu, yüksek seviyeli maceracıların başına gelmese de, bir okçu yapısına ilk başladığınızda, tamamladığınız görev için yeterli miktarda ok getirmeyi unutmanız olası.

Kılıç veya balta gibi bir yakın dövüş silahı taşımak, oklarınız biterse veya yakın mesafedeki bir düşmana hasar vermeniz gerekiyorsa güvenlik önlemi olarak kullanılabilir.

 

7) Alchemy Seviyesini Yükseltin ve Zehir Üretin

Simya, iksirler ve zehirler üretmenizi sağlar; ancak, çoğunlukla bir okçu karakteri tarafından, oklarını olduğundan daha ölümcül hale getirmek için zehirler oluşturmak için kullanılacaktır.

Zehirler, düşmanlar üzerinde farklı olumsuz etkiler yaratabilir ve en yaygın etki, ok rakibe çarptığında ekstra sağlık hasarı vermektir. Dragonborn, bu zehirleri, oynamaya devam ederken Simya beceri çizgisini yükselterek kolaylıkla üretebilir. Ayrıca dünyayı dolaşırken alabileceğiniz tüm Simya malzemelerini aldığınızdan emin olmalısınız.

 

6) Önce En Zayıf Düşmanı Vurun

Çoğu zaman size ve arkadaşlarınıza aynı anda saldıracak bir düşman sürüsüyle karşılaşacaksınız. Bunun gibi zor bir durumda yapmanız gereken ilk önce en düşük canı olan düşmana saldırmaktır.

Bir okçu, düşmanlarından mesafesini korumalıdır ve size saldıran birden fazla düşman varsa, herhangi birini yenmek zor olabilir. Bu nedenle okçular, birden fazla düşmanla uğraşmak zorunda kalmamak için her zaman zayıf taraftaki düşmanları vurduğundan ve yendiğinden emin olmalıdır.

 

5) Normal Yollardan İlerlemeyin

Normal yollar iyidir ancak, Dragonborn'un okçuluk becerilerini geliştirmesine ve ormanın ortasında seyahat etmesine pek yaramaz. Açık alanlarda ve ağaçların altında hayvanlarla karşılaşacaksınız, bu yüzden hiçliğin ortasına seyahat etmekte fayda var.

Whiterun Hold alanlarındaki hayvanlar ve diğer yaratıklar üzerinde okçuluk becerilerinizi geliştirebilirsiniz ve bu, bir yay ile düşmanları nasıl hızlı bir şekilde hedef alacağınızı ve yeneceğinizi öğrenmenize son derece yardımcı olacaktır.

 

4) Sneak Becerisini Geliştirin

Sneak yeteneği, herhangi bir okçu yapısı için önemlidir çünkü tespit edilmeden bir rakibe vurduğunuzda verdiğiniz hasar için bir bonus alırsınız.

Ayrıca, tespit edilmeden düşmanları vurmak çok daha kolaydır çünkü genellikle size saldırmaya çalıştıklarında olacakları kadar fazla hareket etmeyeceklerdir. Etrafta gizlice dolaşmak, düşmanları bir yay ile yenmenin en iyi yoludur ve her Dragonborn, bir okçu karakteri yaratmayı planlıyorsa bunu öğrenmesi gerekir.

 

3) Faendal İle Yolculuk Yapın

Faendal, Riverwood'da yaşayan bir okçudur ve kendinizi onun aşk hayatına karışmanıza izin veren bir arayışa dahil edebilirsiniz.

Görevde Faendal ve Sven, Camilla Valerius'un sevgisini kazanmaya çalışıyor ve uygun gördüğünüz kişiye yardım etmeyi seçebilirsiniz. Bu görevi tamamladıktan sonra yardım ettiğiniz kişi takipçi olacaktır. Faendal, oyuncunun okçuluk becerisini yükseltebilir. Faendal'dan eğitim dersleri satın aldıktan sonra, bu takipçinin envanterine girebilir ve altınlarını çıkarabilir, temel olarak okçuluk becerinizi ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz.

 

2) Restoration Büyüsünü Yükseltin

Restoration, bir okçu için önemli bir büyüdür çünkü kendinizi genellikle hızlı bir şekilde iyileşmeniz gereken ve bunu yapmak için yeterli iksirinizin olmadığı durumlarda bulacaksınız.

Ne yazık ki, okçuların genellikle çok fazla sağlığı yok ve bu nedenle Dragonborn'un ağır yaralanması durumunda yedek bir plana sahip olmak önemlidir. Restoration büyüsünü geliştirmek, özellikle bir okçu için önemli olan dar bir noktada kendinizi iyileştirmenize izin verir.

 

1) Angi’nin Kampında Eğitim Yapın

Angi'nin kampı, Skyrim'in bu bölgesini keşfederken birçok maceracının gözden kaçırdığı Falkreath şehri yakınlarında tenha bir yerdir. Angi size okçuluğu öğretiyor ve hatta kurduğu hedeflerde kullanabileceğiniz alıştırma okları veriyor.

Tamamladığınız her meydan okuma için okçuluk becerinize bir seviye kadar öğreneceksiniz. Yalnızca beş zorluğu tamamlayabilirsiniz; bununla birlikte, yüksek seviyeli okçuluk becerisine sahip bir okçu için son derece faydalıdır çünkü beceri hattının son birkaç seviye