Sonic Dash, 10 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Sonic Dash, 10 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

 Hardlight tarafından geliştirilen ve sonsuz koşu oyunları arasında kendini özelleştirmeyi başaran Sonic Dash ilk olarak 2012 tarihinde Sonic Jump adındaki oyunun yeniden geliştirilip piyasaya sürülmüş bir şekilde karşımıza çıktı. Sega tarafından 2013 yılında Android ve iOS için yayınlandı. 

 PocketGamer.biz şirketinin paylaştığı verilere göre mobil dünyasına 2012'de giren Sonic Dash son 6 yılda toplamda 10 milyon dolardan fazla satış yaparak kendi alanında bir rekora imza atmış oldu. Yayıncı şirket Sega tarafından paylaşılan istatistiklere göre Sonic Dash, 2020'nin Nisan ayında Google Play Store ve App Store'da toplam 400 milyon indirmeye ulaştı. 

 Temple Run, Subway Surfers ve Agent Dash gibi sonsuz koşulu oyunlar arasında 2012 yılında eklenen Sonic Dash, diğer sonsuz koşulu oyunlar gibi cihazın sensörünü kullanmayıp, cihazı sağ ve sola hareket ettirdiğimizde kahramanımız hareket etmiyor. Sizde Sonic Dash'i oynamak istiyorsanız Google Play Store ve App Store'dan ücretiz olarak indirebilirsiniz.