Sonic The Hedgehog, 111 Milyon Dolar Gişe Hasılatına Ulaştı

Sonic The Hedgehog, 111 Milyon Dolar Gişe Hasılatına Ulaştı

      Çizgi film dünyasının en önemli karakterlerinden birisi olan Sony’nin ne kadar büyük bir popülariteye sahip olduğunu tartışmamıza bile gerek yok. Son olarak Paramount Pictures tarafından beyaz perdeye taşınan video oyun serisinin Sonic’in karakter tasarımından dolayı büyük tepkiler çekmişti. Büyük tepkiyle karşılaşan Paramount Pictures ise kısa bir süre sonra vizyon tarihini ertelediklerini ve Sonic’in tasarımı baştan değiştireceklerini açıklamıştı.

      14 Şubat 2020 tarihinde vizyona giren Sonic The Hedgehog’in yönetmen koltuğunda Jeff Fowler oturuyor. Başrolünde ise sinema dünyasının en değerli oyuncularından birisi olan Jim Carrey bulunuyor. Film. üç günlük süreçte Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 68 milyon dolar, uluslararası çapta ise 43 milyon dolar gelir elde etti. Toplam da ise 111 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan film, büyük bir başarıya imza attı.

    İlk haftasonunda 100 milyon dolar gişe hasılatını geçen Sonic The Hedgehog, yaklaşık 95 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmişti. Dikkat çeken bir detayı da paylaşmamızda fayda var. Film, Çin’de yaşanan corona virüsünden dolayı vizyona girmedi. 

     Film’in konusu ise Amerika Hükümetinin Sonic’i yakalaması için görevlendirdiği bilim insanı DR. Ivo’nun etrafında yaşanan olayları anlatıyor. Dr.Ivo’yu ise ünlü oyuncu Jim Carrey canlandırıyor. Sonic The Hedgehog vizyonda girdiği ilk hafta sonunda ABD genelinde yaklaşık 57 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı.