Sony, Final Fantasy 7 Rebirth disklerinin basımında hata yaptı

Sony, Final Fantasy 7 Rebirth disklerinin basımında hata yaptı

Bugün PlayStation için bir diğer büyük özel oyunun, Final Fantasy 7 Rebirth’ün piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak burada da sorunlar yaşanmadı değil. Özellikle oyun disklerinde tasarım hatalarıyla ilgili şikayetler gelmeye başladı.

Final Fantasy 7 Rebirth’ün geliştirilmesinden Square Enix sorumlu olsa da, yayıncılık görevlerinin bir kısmı Sony’e verildi. Burada, ciddi bir hata yatıyor. Fiziksel kopya yüklerken oyunun iki disk kullandığı öngörülmüş. Bir disk – dosyaları içerirken, diğeri “Oyun Diski” olarak adlandırılmış ve sadece oyunu başlatmak için kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştı.

Ve sorun şu ki, diskler yer değiştirmişti. Ancak bu, sadece Japonya ve Asya için olan kopyaları ilgilendiriyor. Yayınlanma tarihine kadar hatayı düzeltmek mümkün değil, bu yüzden yapılacak tek şey ilgili kılavuzu yayınlamak. Bu durumda Asya oyuncuları oyun diski ile yükleyici olarak kullanmak zorunda kalacaklar ve veri diski ise başlatma diski olarak kullanılacak.

Bu oldukça “önemsiz” bir hata olsa da, hatanın kabul edilmesi oldukça komik görünüyor. Sonuç olarak, böyle bir şeyin nasıl olabileceğini hayal etmek bile zor.

Final Fantasy 7 Rebirth'in Yüklenmesi Sırasında Disk Seçimi Sırası (Japonya ve Asya)
Final Fantasy 7 Rebirth’in Yüklenmesi Sırasında Disk Seçimi Sırası (Japonya ve Asya)

Umarız bu hata, Final Fantasy 7 Rebirth’in keyfini çıkarmak isteyen herkesi etkilemez. Oyunun PS5 için çıkışı bugün yapılacak.